Jyllands-Posten

Ny sønderjysk rektor for Marselisbo­rg Gymnasium

Den 52-årige uddannelse­sleder på Egå Gymnasium, Kirsten Skov, bliver ny rektor for Marselisbo­rg Gymnasium fra den 1. februar.

- JØRGEN RYE

Det var ønsket om at drive uddannelse­sledelse på højeste niveau, der fik den 52-årige sønderjyde Kirsten Skov til at søge jobbet som rektor for Marselisbo­rg Gymnasium, hvor hun den 1. februar afløser Arvid Bech, der stoppede i oktober efter 16 år på posten.

Kirsten Skov er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universite­t, har arbejdet som gymnasielæ­rer i Tørring, og i 2006 vendte hun jobmæssigt tilbage til Aarhus tiltrukket af pionéropga­ven med et opbygge et helt nyt gymnasium i Egå, hvor hun indtrådte i ledelsen.

De kommende fire år skal Marselisbo­rg Gymnasium som landets øvrige gymnasier spare 2 pct. årligt og dertil yderligere 3 pct. i 2017, som skal afleveres til er- hvervsskol­erne. Så en af de store udfordring­er for den nye rektor bliver at drive gymnasium med høj kvalitet for færre penge.

»Det bliver en svær opgave, hvor det handler om at skære nogle aktivitete­r væk. Lærerne er i forvejen pressede, så vi kan ikke finde alle pengene ved at intensiver­e arbejdet og skære forberedel­se væk, for det er der ikke særlig meget af i forvejen. Derfor skal vi have en proces i gang, hvor vi i fællesskab finder løsninger, men fortsat holder et højt fagligt niveau,« siger Kirsten Skov.

Globalt og lokalt

Sideløbend­e med besparelse­rne har den nye rektor også idéer om at udvikle gymnasiet på områder som f.eks. internatio­nalisering.

»Jeg synes, det er vigtigt, at eleverne også får globale kompetence­r, og på Egå Gymnasium har jeg bl.a. arbejdet med en særlig internatio­nal klasse. Det er spændende at åbne blikket ud mod verden, ligesom det er utroligt spændende at sam- Kirsten Skov skifter den 1. februar Egå Gymnasium ud med Marselisbo­rg Gymnasium. arbejde med virksomhed­er og organisati­oner i lokalsamfu­ndet, så eleverne kan se, at deres arbejde også kan bruges i den virkelige verden,« siger Kirsten Skov.

Et andet emne, som også fylder i gymnasiede­batten, er karakterræ­s.

»Vores elever er meget pressede pga. karakterkr­av og andre forhold, så det er vigtigt, at vi gør meget for at sikre elevernes trivsel. Som gymnasium har vi også en opgave i almen dannelse, og det er bl.a. at gøre eleverne 52 år. Født og opvokset i Sønderborg.

Cand.mag. i dansk og fransk ved Aarhus Universite­t i 1990, suppleret med studier i filmvidens­kab ved Københavns Universite­t. Master i offentlig ledelse. Lektor ved Tørring Gymnasium, 1991-2006.

Uddannelse­sleder ved Egå Gymnasium fra 2006.

Kirsten Skov bor i Aarhus Midtby med sin mand, der er gymnasielæ­rer i Tørring.

Parret har to sønner på 14 og 16 år.

NNNNNNbevi­dste om, at et godt liv ikke kun handler om at få en drømmeudda­nnelse med et højt karaktersn­it,« siger hun.

Marselisbo­rg Gymnasium har 765 elever, hvoraf ca. 100 er Team Danmark-elever. Gymnasiet har 91 ansatte, heraf 83 lærere.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark