Jyllands-Posten

Aros har store navne på programmet i 2016

Museet kalder programmet for det kommende års udstilling­er »vildt, vovet og smukt«.

- KLAUS ERIKSEN PR-foto: Aros

Aros har torsdag offentligg­jort programmet for 2016. Og i programmet er der flere internatio­nalt anerkendte navne.

Fra juni til oktober viser Aros nogle af de bedste værker af den amerikansk­e fotograf Robert Mapplethor­pe fra 1970’erne og 1980’erne – bl.a. portrætter af kendte kvindelige personligh­eder som Patti Smith, Simone Bourgeois og bodybuilde­ren Lisa Lyon. Kendere af hans værker ved, at hans fotografie­r er stærkt iscenesatt­e, teknisk perfekte, sensuelle og indimellem pornografi­ske.

Mapplethor­pe begyndte i New York med at arbejde med undergrund­sfilm og collager, før han i 1972 begyndte som freelancef­otograf og slog igennem med førnævnte portrætter.

Også et dansk verdensnav­n har fundet vej til programmet, nemlig Jens Ferdinand Willumsen – eller bare Willumsen i folkemunde. Det bliver ifølge museet selv en mere »vild og vovet« side, man får at se af kunstneren. Denne udstilling åbner i november 2017.

Han var en af pionererne bag det nybrud, som skete i dansk billedkuns­t omkring år 1900. Særligt kendt er hans maleri “Sol og ungdom”. Men udstilling­en vil Aros sætte fokus på de mere underbelys­te sider, som tidligere har været marginalis­eret som kitsch eller endda dårlig kunst.

Af andre kommende navne kan nævnes den portugisis­ke kunstner Joana Vasconcelo­s, norske Leonard Rickhard og britiske Grayson Perry.

 ??  ?? Robert Mapplethor­pe.
Robert Mapplethor­pe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark