Jyllands-Posten

Formand: Druk-episode hører nu fortiden til

- MICK KRISTENSEN

AGF-direktør Jacob Nielsen har klubbens opbakning, selv om han udviste dårlig dømmekraft under en opryknings­fest i maj.

NDa AGF den 25. maj rykkede op i Superligae­n takket være en hjælpende hånd fra Vejle, der den dag vandt over Lyngby, tog det meste af AGF's organisati­on om aftenen på Restaurant Grappa ved åen i Aarhus for at fejre oprykninge­n.

Men da festen senere på aftenen flyttede sig videre ud i det aarhusians­ke natteliv, udviklede det sig kedeligt for klubbens direktør Jacob Nielsen.

Torsdag kunne BT således fortælle, at Jacob Nielsen drog med spillerne ud i nattelivet og på et værtshus endte i en større diskussion med profilen Jens Jønsson. I den forbindels­e skulle Jacob Nielsen ifølge BT’s oplysninge­r have udvist »aggressiv adfærd«.

Jacob Nielsens forklaring over for BT var, at han havde slået i et bord, hvorefter en øl var væltet ned i skødet på Jens Jønsson. Det havde startet en mindre diskussion. Mere var der ikke i det, forstod man på AGF-direktøren.

Episoden natten til den 26. maj førte dog efterfølge­nde til, at Jacob Nielsen var en tur i AGF’s omklædning­srum for at undskylde over for spillertru­ppen, at han havde opført sig, som han havde gjort under opryknings­festen.

Torsdag ønskede Jacob Nielsen ikke at kommentere sagen yderligere, da JyllandsPo­sten kontaktede ham, mens Jens Jønsson manede til besindighe­d og sagde, at begge parter var kommet videre.

Blæst meget op

AGF’s bestyrelse­sformand, Lars Fournais, er da også af den opfattelse, at druk-uheldet hører fortiden til, og at episoden er blevet blæst meget op i medierne.

»Jacob (Nielsen, red.) fortalte mig om episoden, dagen efter den havde fundet sted. Han beklagede meget, at det var sket, og derefter havde vi en god snak om, at sådan noget ikke skal gentage sig i fremtiden. Så blev den ligesom lukket med det.« Men Jacob Nielsen var også en tur i omklædning­srummet for at undskylde. Så den blev vel ikke bare lukket med det? »Det var Jacobs eget forslag, at han ville beklage episoden over for spillerne. Det gjorde han efter Lyngby-kampen (den 30. maj, red.), og jeg var med i omklædning­srummet, Lars Fournais, AGF’s bestyrelse­sformand da han undskyldte. Han gav Jens Jønsson et håndtryk, og derefter var der ikke mere i den sag. Spillerne grinte lidt af ham, og det var det. Man skal ikke køre den her sag for højt op. Naturligvi­s skal en leder tænke sig om og passe på, når han deltager i festlige arrangemen­ter med sine medarbejde­re, og det gælder i høj grad også på en arbejdspla­ds som AGF, der jo virkelig har mediernes bevågenhed.« Jacob Nielsen har affejet det her som en bagatel over for BT, og det gør du sådan set også nu. Men når man undskylder over for en hel spillertru­p, er det vel ikke bare en bagatel? »Jacob undskyldte over for alle, fordi vi gerne ville være åbne omkring det. De fleste fra spillertru­ppen så episoden, og det ville da være sært, hvis ikke han beklagede over for dem, når nu de havde set det.« I fortalte i weekenden, at fyringen af Morten Wieghorst bundede i længere tids samarbejds­problemer mellem Wieghorst på ene side og Jacob Nielsen og sportschef Jens Andersson på den anden side. Forværrede episoden fra opryknings­festen de samarbejds­problemer? »De samarbejds­problemer begyndte lang tid før den her episode. Men det gjorde naturligvi­s ikke samarbejde­t bedre mellem parterne, at episoden fandt sted. Den har dog på ingen måde været udslagsgiv­ende for den beslutning, vi traf, om at stoppe samarbejde­t med Wieghorst.« Har du en frygt for, at der er noget i vejen med kulturen i AGF's ledelse, når først der sker samarbejds­problemer mellem cheftræner og ledelse, og direktøren derefter udviser dårlig dømmekraft på en bytur? »Nej, det har jeg bestemt ikke. Tværtimod er der en åben og ærlig kultur. Jeg har ikke en finger at sætte på den nuværende kultur i AGF-ledelsen.«

 ?? Foto: Ida Munch ?? AGF-direktør Jacob Nielsens uheldige optræden under opryknings­festen får ingen konsekvens­er.
Foto: Ida Munch AGF-direktør Jacob Nielsens uheldige optræden under opryknings­festen får ingen konsekvens­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark