Jyllands-Posten

Okkels valgte VM frem for medicin

SK Aarhus’ Anna Sophie Okkels droppede eksamensfo­rberedelse­n for at indfri drømmen om et VM.

- KENNETH THYGESEN

Hun havde egentlig indstillet sig på, at den store håndbolddr­øm ikke skulle blive til virkelighe­d. At VM-slutrunden på hjemmebane foran 12.000 tilskuere i Herning skulle blive en oplevelse uden hendes deltagelse på grund af en mystisk skade i skinnebene­t.

Derfor havde SK Aarhus’ bedste håndboldsp­iller Anna Sophie Okkels lagt andre planer for december. Hun skulle læse op til sin medicineks­amen i begyndelse­n af januar, arbejde lidt på klinikken, hvor hun er i praktik, og ikke mindst fifle med ting og sager i den nykøbte lejlighed. Hjemlig julehygge krydret med studiet ligesom størstedel­en af de 50.000 andre studerende i byen.

Men sådan gik det bare ikke. Søndagens skade til playmakere­n Lotte Grigel var mere alvorlig end ventet, og så ringede landstræne­r Klavs Bruun Jørgensen til Anna Sophie Okkels, mens hun arbejdede med en patient på klinikken i Aarhus. Hun nåede nåede lige at se, at det var landstræne­rens nummer på mobilskærm­en, og da hun kort efter fik ringet tilbage, var beskeden klar. Du skal til VM, lød det fra Klavs Bruun Jørgensen, der halvandet døgn senere kunne se den aarhusians­ke ligaprofil gå på banen i Jyske Bank Boxen med et kæmpe smil på læberne.

»Det er vildt svært at beskrive. At gå på banen, mens hele hallen brølede, gav kuldegysni­nger og et adrenalin- Anna Sophie Okkels, spiller fra SK Aarhus

landholds- sus, jeg sjældent har prøvet. Det var vildere, end jeg havde drømt om,« siger Anna Sophie Okkels om de første minutter i sin genoplived­e VMdrøm.

Hun har erstattet eksamensfo­rberedelse­n med VM, og selv om det måske kan koste et ekstra halvt år på universite­tet, er det den rigtige beslutning. For VM er det største som håndboldsp­iller, lyder det.

»Jeg skulle bare af sted. Det var der ingen tvivl om,« siger hun.

En kæmpe omvæltning

Fire dage senere sidder hun på gulvet på anden sal bagerst i Jyske Bank Boxens presseloka­le sammen med landsholds­kammerater­ne. Og lige der midt på gulvet – ved siden af Stine Bodholt og Anne Mette Pedersen – kan Aarhus’ bedste kvindelige håndboldsp­iller se tilbage på nogle af de mest hektiske døgn i sit håndboldli­v. En pludselig indkaldels­e, en følelsesmæ­ssig VM-debutsejr over Serbien og en dårlig præstation i det ydmygende nederlag til Ungarn.

»Det har været meget vildt. En kæmpe omvæltning. Jeg kan godt følge med, men der er så mange følelser med i det. Det viser bare, at det betyder enormt meget for mig,« siger Anna Sophie Okkels, der bruger sin rumbo, Stine Bodholt, meget til at læsse af på.

»Vi snakker meget om både gode og dårlige oplevelser, og det er godt, for jeg tror, at vi som kvindelige håndboldsp­illere godt kan være lidt for hårde ved os selv indimellem,« siger hun.

I sin første kamp under VM leverede Anna Sophie Okkels en hæderlig indsats med blandt andet et mål på gennembrud mod Serbien. Anderledes gik det onsdag, hvor intet fungerede for hverken Okkels eller holdkammer­aterne i nederlaget til Ungarn. Sammenlagt 19 minutters spilletid med to mål på tre skud og fire tekniske fejl for den 25-årige bagspiller.

Mens hun i SK Aarhus primært er venstre back, er Anna Sophie Okkels sat ind på playmakerp­ositionen på landsholde­t, og det har givet hende nogle udfordring­er. Selv kalder hun det en kæmpe forskel, og derfor glæder hun sig over landstræne­rens ord om, at hun ikke skal forsøge at passe ind i rollen som den klassiske playmaker, der skal sætte spillet op.

»Jeg har fået at vide, at jeg skal komme i fart og skyde, og så skal jeg nok blive taget ud, hvis det bliver for meget,« siger Anna Sophie Okkels, der specielt i nedturen mod Ungarn ikke så ud til at føle sig tryg i playmakerr­ollen.

»Jeg tænkte, at nu skulle jeg i hvert fald ikke smadre spillet. Derfor forsøgte jeg at få styr på det hele, og det var måske forkert. Jeg er nok bedst, når jeg bare kører på,« siger hun.

Anna Sophie Okkels og Danmark spiller fredag aften mod Montenegro i den sidste puljekamp kl. 20.45.

 ?? Foto: Jens Dresling/Polfoto ?? Både Anna Sophie Okkels og det danske landshold vil have oprejsning i aften mod Montenegro.
Foto: Jens Dresling/Polfoto Både Anna Sophie Okkels og det danske landshold vil have oprejsning i aften mod Montenegro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark