Jyllands-Posten

Det nye budget-hit

1.399 kroner Microsoft Lumia 640 følger i fodsporene på en fantastisk prisbillig Windows-mobil.

-

ÅRETS BEDSTE BUDGET-MOBILTELEF­ON: Forgængere­n, Nokia Lumia 630, kaldte vi et budget-hit, og vi er ikke rædde for at tage de samme ord i munden om efterfølge­ren. I forhold til sidste år har Lumia 640 fået større skærm med højere opløsning (5-stommer med 720p HDopløsnin­g), og den har også fået mere arbejdshuk­ommelse (1 gigabyte ram i stedet for 512 megabyte), ligesom Lumia 640 kommer med 8 megapixel kamera og 4G/LTE (og et frontkamer­a på 0,9 megapixel, mens Lumia 630 helt måtte undvære selfie-kamera).

Microsoft Lumia 640 findes også i en XL-version med 13 megapixel-kamera, der koster et par hundrede kroner ekstra, men vi synes, at modellen med 5-tommers skærm har en passende størrelse. Den er selvsagt meget plasticagt­ig med udskifteli­ge bagcovers i frække farver som cyan og orange, men vi kan godt lide det farvestrål­ende design (telefonen fås også i hvid og mat sort, hvis man vil være mere diskret), og kvaliteten fejler i hvert fald ikke noget.

Skærmkvali­teten er også glimrende, og selv om kameraet tager billeder, der kan virke lidt matte i MICROSOFT LUMIA 640 farverne, er det absolut bedre, end man kan forvente til prisen. Men mest begejstred­e er vi over lydkvalite­ten. Ægte audiofile vil næppe klappe af begejstrin­g, men Lumia 640 byder på god, kraftig volumen og et fyldigt lydbillede.

Windows Phone evner at få mere ud af hardwaren, end en Android-mobil med tilsvarend­e specifikat­ioner ville kunne, og det er tydeligvis også tilfældet med Lumia 640, der sågar kan klare at køre store spil som ”Asphalt 8” uden problemer. Et hit til prisen Windows Phone mangler desværre mange apps i forhold til Android og iOS. 8 gigabyte indbygget lager er næsten ingenting, så man må bruge ekstra penge på et microSD-kort, der kan udvide lagerplads­en.

Men alt i alt er Lumia 640 alligevel et hit til prisen. De største mangler fra Lumia 630 er blevet udbedret, og vi står tilbage med en smartphone, der for langt de fleste vil være lige så god som en væsentlig dyrere model.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark