Jyllands-Posten

Rød blok presser på for reform af energiafgi­fter

-

Da et enigt Folketing minus Liberal Alliance i 2012 indgik et energiforl­ig for de kommende otte år, var et af punkterne at få diskuteret de gældende energiafgi­fter for at se, om de fungerede efter hensigten. Derfor blev der bestilt en analyse af afgiftssys­temet, som skulle have været færdig i efteråret 2014, men den er stadig ikke blevet fremlagt. Det er SF-formand Pia Olsen Dyhr utilfreds med, og derfor vil hun nu presse endnu mere på over for klimaog energimini­ster Lars Christian Lilleholt (V).

»Da han selv var i opposition, var han en af dem, der selv råbte højest om, at nu måtte den på bordet. Men siden han er blevet minister, har jeg rykket flere gange, uden at der er sket noget. Så nu fremsætter jeg et beslutning­sfor-

Afgifter:

slag om at få fremlagt afgiftsana­lysen,« siger hun.

SF vil have afgifterne på el ned og omvendt lægge afgifter på biomasse, så man øger incitament­et til brugen af varmepumpe­r på varmeværke­rne.

Socialdemo­kraterne havde regeringsm­agten i 2012, da energiforl­iget blev indgået, og har siden da og indtil valget i juni haft rig mulighed for at fremlægge den aftalte analyse. Jens Joel, der er klima- og energiordf­ører for partiet, forklarer forsinkels­en således:

»Vi har lavet nogle vækstpakke­r i mellemtide­n, og derfor er grundlaget for analysen blevet ændret undervejs. Men som jeg forstår det, ligger den faktisk klar nu. Regeringen kan bare ikke finde ud af, hvad den skal mene om den,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark