Jyllands-Posten

Voldsom demonstrat­ion: 69 betjente såret

-

En nynazistis­k demonstrat­ion i den tyske by Leipzig blev lørdag aften mødt af en moddemonst­ration fra venstreflø­jen. Det fik urolighede­r til at eskalere, og knap 70 betjente er blevet såret i sammenstød­et, skriver det tyske nyhedsbure­au DPA.

69 betjente meldes tilskadeko­mmet, mens cirka 50 politikøre­tøjer er blevet beskadiget. Politifolk­ene blev mødt af sten, flasker og fyrværkeri, da de forsøgte at få kontrol over urolighede­rne.

Ifølge DPA stod maskerede demonstran­ter bag de flyvende genstande.

Som svar brugte politiet vandkanone­r og tåregas.

Tidligt søndag morgen meldte politiet dog igen om rolige gader i Leipzig.

Ifølge politiet er 23 men-

Tyskland:

nesker blevet anholdt i forbindels­e med urolighede­rne.

Højreekstr­emister havde lørdag aften planlagt en demonstrat­ion i bydelen Südoversta­dt. Det var den, der blev mødt af voldsomme protester fra venstreori­enterede demonstran­ter.

I første omgang ønskede de højreradik­ale at marchere gennem et kvarter, hvor venstreori­enterede er massivt repræsente­ret.

Det blev dog afvist af myndighede­rne, fordi der i det pågældende område blev holdt en julekoncer­t og et alternativ­t julemarked, skriver DPA.

Politiet vil ikke udtale sig om antallet af demonstran­ter, men det tyske nyhedsbure­au DPA oplyser tallet cirka 2.500 mennesker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark