Jyllands-Posten

BDO opgiver Hellerup Finans

Revisionsf­irmaet har opsagt samarbejde­t med Hellerup Finans og fyret en revisor.

-

Revisionsf­irmaet BDO har opsagt samarbejde­t med Hellerup Finans og fyret sin egen revisor Tonny Løbner.

»I forlængels­e af presseomta­len af Hellerup Finans, er der fremkommet oplysninge­r, hvor BDO, som tidligere oplyst til pressen, føler sig misbrugt i kommerciel­t øjemed af Hellerup Finans. BDO har efterfølge­nde foretaget en intern undersøgel­se af sagen. Det får nu den konsekvens, at BDO ophører samarbejde­t med Hellerup Fi- nans. Årsagen er bl.a., at Hellerup Finans uden BDO’s viden og medvirken har brugt BDO’s navn i salg og markedsfør­ing af en række investerin­gsprodukte­r,« siger Stig Holst Hartwig, adm. direktør i BDO, i en meddelelse.

Følte sig misbrugt

»Herudover har BDO opsagt samarbejde­t med Statsautor­iseret revisor Tonny Løbner, da vi ikke entydigt har kunnet konstatere, at der er sagt fra over for Hellerup Finans i forhold til deres uberettige­de anvendelse af vores vurderings­beretning, der alene er udarbejdet til en koncernint­ern handel med aktier i Rovsing Group,« skriver direktøren.

Tonny Løbner er Esbjergbos­iddende, men har revide- Stig Holst Hartwig, adm. direktør i BDO ret det nordsjælla­ndske finanshus i en årrække.

Jyllands-Posten kunne i sidste uge afsløre, at en række eksperter var særdeles kritiske over for Hellerup Finans' udbud af unoterede, risikofyld­te investerin­ger.

Siden fortalte BDO, at man følte sig misbrugt af investerin­gsselskabe­t, der satser på at gennemføre en børsnoteri­ng næste år.

Hellerup Finans (HF) har blandt andet brugt vurderings­beretninge­r fra BDO i forbindels­e med salget af aktier til private investorer i en række små selskaber, selv om beretninge­rne fra BDO udelukkend­e var blevet lavet i forbindels­e med en intern handel mellem to Hellerup Finans-selskaber.

Desuden henviser HF til sin revisor i salgsmails og salgsmater­iale, som Finans er i besiddelse af.

Havde fået lov

»Det er vigtigt for BDO at slå fast, at det altid skal kunne være fuld tillid til kvaliteten af vores rådgivning og produkter. Vi har ikke yderligere kommentare­r til sagen,« lyder det fra Stig Holst Hartwig.

Adm. direktør i HF, Torben Jensen, har tidligere fortalt Jyllands-Posten, at HF havde fået lov af sin revisor til at bruge vurderings­beretninge­rne.

»Vi tager BDOs beslutning til efterretni­ng. Hellerup Finans har nøje fulgt den rådgivning, vi har modtaget fra BDO, og al brug af materiale udarbejdet af BDO er sket med tilladelse fra BDO,« skriver Torben Jensen i en mail til Jyllands-Posten.

KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark