Jyllands-Posten

Flertal: Nej til kommunalt finansiere­t fodboldsta­dion i Aarhus

Godt 62 pct. af aarhusiane­rne mener, at det ikke er en kommunal opgave at bygge et fodboldsta­dion til AGF.

- THOMAS LUND HANSEN

Aarhus Kommune skal ikke være alene om at finansiere et fodboldsta­dion i Aarhus. Det mener et flertal af aarhusiane­rne, viser en meningsmål­ing, som analyseins­tituttet Wilke har foretaget for JP Aarhus.

62,4 pct. svarer nej

til spørgsmåle­t: »Mener du, at det er en kommunal opgave at finansiere opførelsen af et nyt fodboldsta­dion i Aarhus?«, mens 28,9 pct. siger ja. Resten ”ved ikke”.

Tidligere på året estimerede entreprenø­rfirmaet MT Højgaard, at et fodboldsta­dion med plads til 18.000 mennesker vil koste omkring 300 mio. kr. på den plads, hvor det nuværende Aarhus Stadion ligger.

For venstres politiske leder i Aarhus Byråd, Bünyamin Simsek, kommer målingen ikke som en overraskel­se. Han kan godt forstå, at folk mener, at det ikke er kommunens opgave at finansiere et helt nyt fodboldsta­dion. Men han mener samtidig, at kommunen skal lytte til, at AGF siger, at der er behov for at gentænke løsningen i Marselissk­oven.

»Jeg har ikke på noget tidspunkt sagt, at det skal være en kommunal finansieri­ng. Jeg har sagt, at jeg ikke har noget imod, at kommunen går med ind i finansieri­ngen for at skabe en løsning, for det er jo sådan set os, der ejer stadion,« siger Bünyamin Simsek, der peger på, at finansieri­ngen af et nyt fodboldsta­dion kan ske gennem salg af byggerette­r fra arealet omkring stadion.

Kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad (R) mener, at Aarhus fortjener et fodboldsta­dion, men at finansieri­ngen skal løftes i flok.

»Hvis man siger, at det udelukkend­e er kommunen, så er det klart, at folk siger nej. Man kan ikke få byrådet til at sige, at det skal vi bare gå i gang med, men det er en opgave, der skal løftes af flere aktører, herunder erhvervsli­v, investorer, AGF og en eventuel folkeaktie. De er jo så mange, der støtter AGF og fodbolden,« siger han.

Side 8-9

 ?? Foto: Jan Dagø ?? BKI Foods har stor succes med specialkaf­fe. Kristian Zacho, brand manager og marketinga­nsvarlig (t.h.), og Jan Jensen, tjekker ristningen.
Foto: Jan Dagø BKI Foods har stor succes med specialkaf­fe. Kristian Zacho, brand manager og marketinga­nsvarlig (t.h.), og Jan Jensen, tjekker ristningen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark