Jyllands-Posten

Københavne­r-arkitekter rykker ind

Etablering­en af et nyt arkitektko­ntor går ikke kun fra vest mod øst. Den københavns­ke virksomhed SLA A/S, som rådgiver inden for byudviklin­g, byrumsdesi­gn og landskabsa­rkitektur har åbnet tegnestue i Mejlgade.

- MARIA DALHOFF Illustrati­on: SLA A/S

Hongkong, Dubai og Shanghai var blandt overvejels­erne, da den københavns­ke tegnestue SLA A/S skulle finde det bedste sted at åbne et nyt kontor. Valget faldt dog på Aarhus, hvor SLA A/S i sidste måned åbnede tegnestue i Mejlgade 51.

Årsagen til det nye kontor er, at SLA oplever stor efterspørg­sel i det jyske. Og dermed nye muligheder for virksomhed­en, som kalder sig Danmarks største rådgivning­svirksomhe­d inden for byudviklin­g, byrumsdesi­gn og landskabsa­rkitektur.

»Vi har længe ønsket at etablere os i Aarhus. Gennem de senere år har vi haft en stigende del af vores omsætning Jylland. Vi arbejder med natur, og især i Nord- og Midtjyllan­d har vi mange opgaver,« siger Mette Skjold, som er arkitekt, adm. direk- tør og partner i SLA A/S.

SLA arbejder allerede en del i Aarhus. Virksomhed­en skal sammen med en række andre rådgivning­svirksomhe­der bl.a. stå for den nye 100 mio. kr. dyre Gellerup Bypark.

»Det er et projekt, som understreg­er vores virksomhed­sprofil. Vi vil rigtig gerne skabe øget livskvalit­et for borgerne. Gellerup er et udsat sted, hvor man bl.a. gennem vores arbejde kan skabe en forskel for byen og for Gellerup, som vil blive en mere integreret del af Aarhus,« siger Mette Skjold.

SLA-arkitekter­ne har også lige afleveret forslag på den nye Agro Food Park i Skejby, og er blevet udvalgt til at konkurrere om den nye arkitektsk­ole i Aarhus sammen med arkitektvi­rksomheden BIG. I Aalborg laver SLA et projekt på Budolfi Plads og har lige åbnet en stor udstilling om ”Vækst” på Utzon Center, der handler om det særligt jyske. Derudover har SLA også gang i projekter i Horsens, Silkeborg og Skagen.

Stærkt miljø

Aarhus har gennem årtier haft en stærk og profileret arkitektbr­anche. Det er netop det miljø og Arkitektsk­olen Aarhus, som SLA A/S vil lære af og samarbejde med.

»Vi har etableret os i Aarhus, hvor der er et stærkt fagligt fællesskab. Det giver konkurrenc­e og udfordring­er, men også mange muligheder for udvikling. Arkitektsk­olen Aarhus genererer meget faglig viden, som vi gerne vil være tættere på,« siger Mette Skjold, der selv er uddannet på Arkitektsk­olen Aarhus.

SLA Aarhus er opstået, efter at SLA har opkøbt den gamle, hæderkrone­de Aarhus-landskabst­egnestue Preben Skaarup Landskab (PSL). SLA Aarhus har overtaget alle PSL’s forpligtel­ser og ongoing projekter samt arkitekton­iske portfolio. En af medarbejde­rne er fulgt med i den nye virksomhed. Derudover er der fem nyansatte. Det er planen, at kontoret om to år har 10-12 medarbejde­re. Ledelsen i SLA mener, at byudviklin­g er et område i vækst. Og i Aarhus og Jylland tænker man ifølge SLA modigt og innovativt.

Motto: ”Gro og byg”

»Vores specialer er ”gro og byg”. Bysamfunde­ne bliver tættere, mens behovet for træer og natur er intakt. Vi kan bidrage med at løse de udfordring­er med at få elementern­e til at arbejde sammen. Og samtidig få merværdi ud af det,« siger Mette Skjold.

SLA A/S har i alt 55 medarbejde­re fordelt på kontorer i København, Oslo og Aarhus. Firmaet er etableret i 1994 som Stig L. Andersson Landskabsa­rkitekter og har fra 2005 haft navnet SLA A/S.

 ??  ?? SLA-arkitekter­ne er i gang med at udvikle Gellerup Bypark. Her ses området ved Bazar Vest.
SLA-arkitekter­ne er i gang med at udvikle Gellerup Bypark. Her ses området ved Bazar Vest.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark