Jyllands-Posten

Modstand mod fodboldsta­dion afskrækker ikke kulturrådm­anden

Fodbold: Aarhus Kommune skal ikke selv finansiere et nyt fodboldsta­dion, mener aarhusiane­rne. Og de tror heller ikke, at et intimt fodboldsta­dion vil forbedre resultater­ne.

- THOMAS LUND HANSEN

Kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad (R), mener ikke, at Aarhus Kommune skal stå alene med regningen for at bygge et stadion.

»Der er kæmpestor forskel på, om Aarhus Kommune skal lægge ud med en del af pengene, eller om Aarhus Kommune skal lægge 250300 mio. Men hvis man spørger, om Aarhus Kommune ligesom med så mange andre projekter skal gå ind i arbejdet og stille med en vis medfinansi­ering, så tror jeg, at mange af dem, der har svaret nej, vil sige, at det er noget andet,« siger Rabih Azad-Ahmad, der mener, at man ikke kan komme uden om, at Aarhus skal have et fodboldsta­dion.

»Men vi bør finde en hel løsning med et fodboldsta­dion sammen med en multiarena og finde de rigtige investorer, der kan se potentiale­t i byudviklin­g med boliger eller lignede, der kan være med til at finansiere et fodboldsta­dion,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Venstres politiske leder i Aarhus Byråd, Bünyamin Simsek, er enig i, at pengene til et nyt stadion ikke skal findes fra det nuværende budget. Pengene skal findes ved at sælge byggerette­r på området omkring Aarhus Stadion, f.eks. cykelbanen eller Jydsk Væddeløbsb­ane.

Naturligt med et nej

»Jeg ser gerne, at den bliver eksternt finansiere­t, som man har kunnet gøre i andre byer, men hvis det ikke lykkes, har jeg ikke noget imod, at vi som kommune engagerer os med udviklings­arealer, som kan være med til at finansiere et nyt stadion på vores grund, som kommunen ejer,« siger Bünyamin Simsek.

Han mener, at det er natur- ligt, at folk svarer nej på meningsmål­ingens spørgsmål.

»Aarhusiane­rne tænker, at vi allerede har et stadion, men ikke på, hvem der ejer det stadion, eller de vilkår, det bliver drevet på, og det har de heller ikke ansvar for, for de skal alene forholde sig til, hvad de synes. Men som politiker har jeg et ansvar for at synes noget på vegne af byen, og hvad visionen er for vores by,« siger Bünyamin Simsek, der ikke er afskrækket af, at en meningsmål­ing viser en anden holdning, end han selv har.

Negativ debat

»Lad os tage musikhuset. Der var modstand, og man spurgte sig selv, om det var en kommunal opgave at etablere et musikhus, men i dag er aarhusiane­rne storforbru­ger af musikhuset. Da man skulle åbne åen, spurgte man, om det var en Aarhus-

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark