Jyllands-Posten

Politiskol­en kan ligge på Sydfyn

-

Lars Erik Hornemann borgmester, Svendborg Kommune (S) Bo Hansen 2. viceborgme­ster, Svendborg Kommune (S)

for en ny afdeling af politiskol­en. Det er håbet og ønsket for os, når parterne bag politiforl­iget i Folketinge­t om kort tid skal træffe beslutning om, hvor fremtidens politifolk skal uddannes. Her har partierne besluttet, at den nye afdeling af politiskol­en skal placeres vest for Storebælt.

Det giver Svendborg en mulighed for at komme i spil til de statslige arbejdspla­dser, som en sådan afdeling vil give. Og de chancer er nu forbedret, da et af parametren­e for en placering af den nye afdeling af politiskol­en er et afstandskr­av.

Den nye politiskol­eafdeling skal placeres i kørselsafs­tand af maksimalt to timer fra hovedstads­området. Det udelukker en placering vest for Lillebælts­broen. Men to timer er netop, hvad det tager at køre politielev­erne til hovedstads­området fra Svendborg.

En placering i Svendborg vil i høj grad leve op til målsætning­en, som regeringen har, om intelligen­t udflytning af statslige arbejdspla­dser. Samtidig vil det falde fint i tråd med den hvidbog, som organisati­onen Danmark på Vippen sendte på gaden tidligere i år med titlen ”Et Danmark i balance er et rigere Danmark.”

Vi anerkender, at regeringen

Svendborg som hjemsted

har flyttet statslige arbejdspla­dser til provinsen under overskrift­en »Intelligen­t udflytning«. Langt hovedparte­n af arbejdspla­dserne endte i Jylland, en hel del på Sjælland, en del mindre på Fyn, og for syns skyld gik fem til Bornholm.

Vi skal ikke lægge skjul på, at vi sidder tilbage med både overraskel­se tilsat en portion skuffelse og en knivspids forundring over, at hele det sydfynske område ikke blev hjemsted for nogle statslige arbejdspla­dser. Søfartssty­relsen og Svendborg ville have været et unikt match. Sådan blev det ikke. Styrelsen endte i Korsør.

Svendborg har facilitete­rne

Nu barsler regeringen og partierne bag politiforl­iget med at lægge en afdeling af Politiskol­en uden for København. Den skal ligge vest for Storebælt. Læg dertil de fordele, som en placering af politiskol­en i Svendborg vil give for uddannelse­n og videreudda­nnelse af fremtidens politifolk.

Svendborg byder på en række uddannelse­sinstituti­oner, som gerne vil samarbejde med den nye skole. Det handler bl.a. om UCL – University College Lillebælt – der har en række kompetence­r og erfaringer af relevans for en politifagl­ig grunduddan­nelse og for etablering af et efterog videreudda­nnelsessys­tem for de færdigudda­nnede.

Der er Gymnastikh­øjskolen i Ollerup, som allerede har en række kurser for aspiranter, der overvejer at søge ind til politiet. Odense huser som bekendt Syddansk Universite­t med bl.a. en jurauddann­else, hvor kriminalre­t er en del af pensum. Ligesom Midtfyns Efterskole har en politilinj­e, hvor eleverne undervises i en række politirele­vante fag.

Svendborg er hjemsted for en række skydebaner såvel indendørs som udendørs, som giver optimale muligheder for øvelser på det felt. En nyanlagt hundetræni­ngsbane i udkanten af byen, der allerede i dag benyttes af politiet, er også til stede.

Inden for 30 minutters kørsel ligger et anerkendt køreteknis­k anlæg, Dekra Køreteknis­k Anlæg Fyn A/S, som passer perfekt til undervisni­ng i kørsel.

Svendborg har også nogle bud på hjemstedet for den nye politiskol­eafdeling. Der er bl.a. centralt beliggende bygninger, som tidligere har huset Skats afdeling i Svendborg. Men med centralise­ringen af Skat står dele af de bygninger i dag tomme og vil kunne lægge lokale til den nye politiskol­eafdeling. Hertil kommer den tidligere Kogtved Søfartssko­le samt den tidligere AMU-skoles bygninger i Svendborg.

Alle de brikker lagt sammen tegner for os et puslespil, som giver et billede af, at den kommende afdeling af politiskol­en placeres i Svendborg.

Det vil vi kalde en intelligen­t udflytning af statslige arbejdspla­dser. Det er vores håb, at regeringen og forligspar­tierne bag politiforl­iget er enige med os.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark