Jyllands-Posten

Teleselska­berne bør gøre op med gebyrer

-

Telebranch­en er gode til at finde på nye tiltag. Senest kan man bruge nettet i udlandet som en del af mobilpakke­n, ligesom telefonabo­nnementet flere steder er blevet til et medieabonn­ement med adgang til aviser, film og musik. Alt sammen innovativt og spændende for kunderne.

Problemet er bare, at udviklinge­n ikke har været positiv, når det gælder gennemskue­lighed for kunderne. Telebranch­en har et rygte for at være gebyrernes konger, og det er ikke tilfældigt. Ofte er regningern­e umulige at tyde for virksomhed­erne, fordi pakkernes indhold og gebyrer ikke fremgår af fakturaen. Hvis man ikke læser det med småt, vil det komme som en overraskel­se, når der dukker gebyrer op for f.eks. kundeservi­ce eller opkaldsfor­søg.

Det seneste påfund er, at det er blevet en udgift for de danske virksomhed­er blot at være kunde hos en teleudbyde­r. Her kan det koste 49 kr. alene at bede om en regning på den ydelse, de har fået leveret. Tænk, hvis man gjorde det samme hos bageren eller mekanikere­n.

Men hvorfor behøver det at være sådan? Det burde være enhver kundes ret nemt at kunne gennemskue, hvad der betales for. Selskabern­e burde agere samarbejds­partnere over for deres kunder i stedet for at tildele dem dyre pakker og gebyrer. God service bør ikke være noget, som man bliver opkrævet ekstra for.

Mit opråb er enkelt: Bør 2016 ikke være året, hvor teleselska­berne gør op med de mange gebyrer og tilbyder overskueli­ghed til sine kunder? Det vil i hvert fald klæde gebyr-gribbene at være mere åbne og gennemskue­lige, så kunderne kan se, hvad det er, som de bliver plukket for.

Peter Engelbrech­t CEO, erhvervste­leselskabe­t Firmafon

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark