Jyllands-Posten

Stil konkrete spørgsmål

-

5/12 havde jeg et indlæg i JP, hvor jeg påpegede det forkerte i spørgsmåle­t ved afstemning­en den 3. december. Jeg gjorde også opmærksom på muligheden for at stille mere konkrete spørgsmål, så jeg kan tage mere konkrete beslutning­er.

Nu hører jeg, at Lars Løkke Rasmussen er kommet tilbage fra mødet i EU og er trist til mode, fordi EU ikke vil give os en parallelaf­tale om Europol. EU er ikke sikker på os danskere og vores engagement. Derfor vil jeg lige prøve igen: Lav en folkeafste­mning om Europol i januar eller februar, spørgsmåle­t kunne f.eks. lyde: Går du ind for, at Danmark deltager fuldt ud i det europæiske politisama­rbejde, Europol?

Vi borgere kan så svare ja eller nej. Hvis afstemning­en falder ud til et ja, kan der indledes forhandlin­ger med EU: N EU vil have et konkret og entydigt svar vedrørende vores engagement. N Regeringen vil have et konkret og entydigt mandat at forhandle ud fra. N Jeg og mine medborgere vil have taget en entydig beslutning, om et konkret emne – have brugt vores ytringsfri­hed.

Så – Lars Løkke, byt lidt om på rækkefølge­n – få befolkning­ens mandat først, og lav forhandlin­ger bagefter. Det plejer at være en god strategi.

Kim Tørnsø cand. phil., it-konsulent og selvstændi­g

Holme Parkvej 401, Højbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark