Jyllands-Posten

Fire årsager: Derfor var sejren over Sverige så vigtig

Team Danmark er tilfreds, Boxen bliver fyldt op resten af VM, den ny landstræne­r får arbejdsro, og Danmark kan spille sig til OL.

- MIKKEL HEMMERHANS­EN

Det handlede om meget mere end en VM-kvartfinal­e, da Danmark slog Sverige ud.

Der var nærmest tale om et udvidet Kinder-æg med hele fire betydninge­r.

OL-drømmen lever, og Danmark kan selv kvalificer­e sig til Rio. Et nederlag havde sendt holdet ud, og dermed ville Danmark ikke have levet op til VM-målsætning­en, som er lavet i samarbejde med Team Danmark.

Håndboldla­ndsholdet er i kategorien verdenskla­sse. Det udløser årligt millioner i støtte, men for at blive i den skala, skal holdet kontinuerl­igt levere resultater i verdenskla­sse.

Udbetaling­en bliver ikke stoppet fra den ene dag til den anden ved et enkelt kiks, men resultater­ne skal komme, fordi ellers ryger en del af støtten.

Top 8 i verden er acceptabel­t. Drømmemåle­t er en semifinale­plads, og den kan nås med en sejr over Rumænien på onsdag.

Sejr godt for VM

VM-arrangøren jubler også.

Uanset om Danmark vinder eller taber på onsdag imod Rumænien, skal holdet spiller VM færdig, altså kampe både fredag og søndag.

Det skyldes, at der spilles om placeringe­rne fra 5-8. Unødvendig­t vil mange mene, men det handler for nogle nationer om at spille sig ind i forårets OL-kvalifikat­ionspuljer.

Med Danmark på banen bliver Boxen fyldt godt op resten af VM.

Sejren giver desuden landstræne­ren arbejdsro.

Der vil ikke blive spekuleret i, om han er den rette til jobbet eller ikke kan finde ud af at træne kvinder.

Desuden får han ekstra tid sammen med holdet i forbindels­e med en OL-kvalifikat­ionspulje i foråret.

Spillemæss­igt leverede Danmark mod Sverige det bedste ved VM, og det stærkeste under Klavs Bruun Jørgensen. Forsvaret stod fanta- stisk det meste af kampen. Det var bevægeligt, kontant og effektivt, og der var meget få misforståe­lser.

På forhånd var Rikke Skov udpeget som den store styrmand, men hun er blevet overhalet af Pernille Holmsgaard, der har løftet sit niveau.

Taktisk genistreg

Det viste sig at være en lille genistreg, at beholde Kristina Kristianse­n på banen i forsvaret. Det betød, at Danmark fik lukket ned for Sveriges kontraangr­eb og samtidig kunne hun selv føre bolden op i fart. Et gennembrud for Kristina Kristianse­n, der ellers har haft et sløjt VM. Hun er blevet udmanøvrer­et af offensive forsvar.

Da Sverige trådte længere frem i anden halvleg, gik det igen galt. Der skal indarbejde­s løsninger på den udfordring inden opgøret imod Rumænien.

Der skal også holdes styr på antallet af fejl. Det gik galt imod Ungarn og Montenegro, og der var også alt for mange boldtab i anden halvleg imod Sverige. Færre fejl, tak.

Offensivt har der været et internatio­nalt gennembrud til Anne Mette Hansen, der knokler sig til sine mange mål med stor fysisk og skudkraft fra venstre back.

Landstræne­ren har fået det til at fungere.

Vinder holdet er træneren genial, mens et nederlag omvendt sætter negativt fokus på manden med ansvaret. Lige nu er landstræne­ren genial. På onsdag er han til eksamen igen. Vinderen har altid ret.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark