Jyllands-Posten

FCM giver tilbage til fansene

FC Midtjyllan­d skal spille 1/16-finale mod engelske Manchester United FC.

- KASPER FRANK

Når FC Midtjyllan­d starter vintertræn­ingen op den 6. januar, så bliver det med et markant mål forude. 43 dage senere skal man nemlig møde det engelske storhold Manchester United på heden i Herning. Nemlig den 18. februar.

Cheftræner i FC Midtjyllan­d Jess Thorup er godt tilfreds med udfaldet af lodtræknin­gen, som han ser store muligheder i både sportsligt og økonomisk.

»Det er virkelig en mulighed for os for at prøve kræfter med et hold fra den allerøvers­te hylde. Jeg kunne godt nævne et par hold, som vi måske ville have bedre chancer imod, men at skulle møde Manchester United er bare stort,« siger han.

Jess Thorup er godt klar over, at det bliver en stor opgave, hvis midtjydern­e skal gå videre til 1/8-finalerne, men som han siger, så har holdet tidligere slået et engelsk hold og henviser til playoff-kampene mod Southampto­n i kvalifikat­ionen til Europa League, hvor FC Midtjyllan­d kvalificer­ede sig for første gang i klubbens historie.

Spiller hjemme

Morten Bruun, der er fodboldeks­pert på 6´eren, mener også, at FC Midtjyllan­d har trukket en af de bedre modstander­e.

»Det kunne ikke blive meget bedre for FC Midtjyllan­d. De ville måske have haft lidt bedre chancer, hvis de havde trukket Molde, men kommerciel­t set er Manchester United det bedste hold. Altså, hvis de havde plads til det, så kunne de jo sælge 30.000 billetter til den kamp,« siger han.

Hos FC Midtjyllan­d har man allerede meldt ud, at kampen skal spilles i Her- ning, hvor der er plads til 9.500 tilskuere, og det er der en grund til.

»Støtten fra fansene i området er stor, og derfor kan jeg slet ikke forestille mig, at kampen bliver flyttet til et større stadion. Det bliver rart at kunne give fansene sådan en kamp,« siger cheftræner Jess Thorup.

De fans, der har sæsonkort, får førsteret til at købe billettern­e allerede fra den 18. januar, mens de resterende billetter, hvis der er flere tilbage, vil blive sat til salg den 25. januar. Manchester United har den fordel, at man i Premier League ikke holder vinterpaus­e, og det vil fomentlig medvirke til, at de er i bedre kampform end midtjydern­e, der spillede deres sidste fodboldkam­p i år den 10. december mod Club Brugge.

Mulig krise

Manchester United er fra flere kanter blevet udnævnt til at være i en spille- og resultatmæ­ssig krise i øjeblikket, og hvis de to hold skulle mødes i morgen, så ville det nok være en fordel mener Jess Thorup.

»Men det skal vi desværre ikke, og der kan ske utrolig meget med et hold på to måneder, men uanset hvad, så bliver det bare fedt at kunne repræsente­re de danske farver i endnu en runde,« siger han.

Selvom Manchester United var en del af efterårets gruppespil i Champions League, så måtte klubben nøjes med en tredjeplad­sen i sin gruppe og blev derfor overflytte­t til Europa League.

Danske hold har tidligere haft held til at få point mod Manchester United. I 2006 lykkedes det for FC København at slå United 1-0 i Parken og to år senere spillede AaB uafgjort 2-2 på Old Trafford mod holdet.

Oprindelig­t var FC Midtjyllan­d som dansk mester en del af Champions Leaguekval­ifikatione­n, men her røg holdet ud til Apoel Nicosia fra Cypern.

 ?? Foto: Lars Poulsen/Polfoto ?? Jess Thorup og FCM fejrede resultatet mod Club Brugge, der betød avancement i Europa League. Nu har klubben mægtige Manchester United at se frem til i februar.
Foto: Lars Poulsen/Polfoto Jess Thorup og FCM fejrede resultatet mod Club Brugge, der betød avancement i Europa League. Nu har klubben mægtige Manchester United at se frem til i februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark