Jyllands-Posten

Vestas var blandt vinderne

-

Vestas var blandt vinderne i mandagens noget konfuse aktiemarke­d, der svingede mellem minus fra handelssta­rt til pæne plusser ved middagstid blot for at dykke markant i de første eftermidda­gstimer, inden dagen sluttede med et C20 Cap-indeks i 990,64 svarende til et fald på 0,25 pct. i forhold til fredag.

Dermed lykkes det heller ikke mandag at bryde serien af indeksfald, som har ramt C20 Cap siden tirsdag i sidste uge.

Weekendens klimaaftal­e i Paris kan have givet støtte til Vestas- aktien, der med en stigning på 1,2 pct. til 446,10 kr. beherskede førsteplad­sen i C20-indekset det meste af dagen, inden den til sidst blev overhalet af Tryg med en stigning på 1,4 pct. til 132,40 kr. uden selskabssp­ecifik forklaring.

Med sit positive lys på vedvarende energi og klimaforbe­dringer kan klimaaftal­en også have påvirket kursdannel­sen i Novozymes, der har aktivitete­r inden for biobrændse­l, og isolerings­koncernen Rockwool positivt.

Men Novozymes- aktien faldt 0,3 pct. til 318,30 kr., mens Rockwools B-aktie steg 4,4 pct. til 942 kr.

Selskabssp­ecifikt fik Vestas desuden løftet kursmålet med 10 kr. til 540 kr. af det amerikansk­e finanshus Goldman Sachs, som fastholder anbefaling­en ”køb”. Og generelt er december ordremæssi­gt en god måned for vindmølles­elskabet. Mandag skrev branchemed­iet Re- charge News, at det sydkoreans­ke forsynings­selskab Kepco skal have vundet et udbud om at opføre en vindmøllep­ark i Jordan med en samlet kapacitet på 89 megawatt (MW), hvor Vestas er udpeget til at levere møllerne.

Klimaaftal­en i Paris var omvendt en skuffelse hos konglomera­tet A.P. Møller-Mærsk, som ærgrer sig over, at en aftale for shippingin­dustrien er udeladt. Maersk Line havde håbet på, at der kunne blive opstillet globale krav for industrien. En global regulering ville have givet Maersk Line en konkurrenc­emæssig fordel, idet rederiet i årevis har fokuseret på energieffe­ktivitet.

Mærsks B-aktier faldt 0,6 pct. til 9150 kr.

Dagens fald i olieprisen kunne ved dansk børslukket­id beregnes til 1,1 pct. til 37,50 dollar per tønde med et dyk ved 12-tiden ned til 36,33 dollar. Det var syvende dag i træk, at prisen på olie faldt, og i lige så mange dage er SAS- aktien steget. Mandag var det med 1,7 pct. til 17,80 kr. For to uger siden kostede aktien 15,90 kr.

Finanshuse­t Jefferies hævede kursmålet for aktien i Genmab til 1150 kr. fra tidligere 750 kr., fremgik det af data fra Bloomberg. Men biotekakti­en faldt 0,7 pct. til 904,50 kr.

I Sydbank vurderer aktieanaly­tiker Søren Løntoft Hansen, at Genmab kan stå foran et stort milliardsa­lg af præparatet Darzalex, da de seneste studieresu­ltater med midlet til behandling af knoglemarv­skræft har vist gode resultater. Banken hæver sit estimat for salget af Darzalex til knoglemarv­skræft til 35,6 mia. kr. Det er knap 10 mia. kr. højere end det tidligere estimat. Alle pengene havner dog ikke i Genmabs pengekasse, da midlet bliver solgt af partneren Janssen.

Egetæpper fremlagde regnskab med medgang på toplinjen, men nærmest en halvering af bundlinjen i 2. kvartal. Nettoomsæt­ningen steg til 235,3 mio. kr. i 2. kvartal mod 208,7 mio. kr. i den tilsvarend­e periode sidste år. Bundlinjer­esultatet blev næsten halveret, da det i kvartalet endte på 5 mio. kr. sammenlign­et med 9,8 mio. kr. i 2. kvartal sidste år. Aktien steg alligevel 1,3 pct. til 228 kr.

Schouw og Co.- aktien faldt 3,9 pct. til 370 kr., efter at analytiker­ne hos Nordea havde set aktien efter i sømmene og fundet anledning til at nedjustere anbefaling­en til ”hold” fra ”køb”. Kursmålet skæres til 415 kr. fra 430 kr.

Også aktierne hos Østjydsk Bank var i fokus, efter at banken mandag optog de nye aktier, som den solgte i forbindels­e med en kapitalrej­sning, til notering. Aktien faldt hele 46,8 pct. til 1,01 kr

 ??  ?? Noterede aktier og inv.for... Handlede aktier og inv.for... Stigende aktier og inv.for... Uændrede aktier og inv.for... Faldende aktier og inv.for... 615 487 86 46 401
Noterede aktier og inv.for... Handlede aktier og inv.for... Stigende aktier og inv.for... Uændrede aktier og inv.for... Faldende aktier og inv.for... 615 487 86 46 401

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark