Jyllands-Posten

P. Hiort-Lorenzens Vej hærges af bilindbrud­styve

Den lille, øde vej, som blandt andet huser ”Håbets Allé”, er hårdt plaget af indbrud i biler, som parkerer der aften og weekend.

- Lokalavise­n Aarhus

JANNIK SCHIERMER POULSEN, Langs P. Hiort-Lorenzens Vej, hvor Håbets Allé har til huse, funkler fortovene i den lave vintersol.

Det er dog hverken frostkryst­aller eller diamanter for dens sags skyld, som glimter på fliserne.

Det er derimod splintfri glasskår fra bilernes sideruder, som ligger og vidner om risikoen ved at parkere et øde sted.

»Jeg vil tro, at der er indbrud i biler dernede en gang om ugen, og vi anbefaler ikke vores gæster at parkere på gaden. Jeg har endda haft gæ- ster, som fik indbrud i bilen søndag formiddag,« fortæller Jens Ege, som er formand i ejerforeni­ngen for Åhusene 7, og tilføjer:

»Det ville være rart, hvis man kunne gøre noget ved det, for det er et stort problem for dem, som ikke har en plads i vores parkerings­kælder.«

»Vi er ikke en balladegad­e«

Ved Håbets Allé, som tilbyder væresteder og aktivitete­r for socialt udsatte, er man også trætte af de mange indbrud i bilerne.

»Vi har haft lidt indbrud, og vi har været udsat for lidt hærværk, og det er selvfølgel­ig ærgerligt. Men folk er rigtig, rigtig plagede af indbrud i bilerne, og en dag stod der endda en bil på mælkekasse­r, fordi nogen havde stjålet hjulene. Det er pisseirrit­erende med de alle de indbrud, og det flyder jo med glasskår hernede,« siger Jette Clausen, der er ansat ved Håbets Allé, og indskyder:

»Vi er også rigtig kede af alle de glasskår, for det får det til at ligne en balladegad­e, og jeg håber ikke, folk tror, det er vores unge, som står bag. Man kunne virkelig drømme om, at politiet fangede tyvene på fersk gerning.«

Svært at ramme tyvene

36 gange i år har Østjylland­s Politi modtaget anmeldelse­r om indbrud i parkerede biler på vejen, og det tal er, ifølge vicepoliti­inspektør Leif Benny Kristensen, alt for højt.

»Det er et voldsomt tal, men samtidig er der jo tale om et tilfælde hver halvanden uge i gennemsnit, og så er det svært at ramme et gerningsøj­eblik. Vi er jo meget afhængige af, at folk ringer og anmelder, hvis de ser eller Undgå indbrud Sørg for at vise, at der ikke er noget af værdi i bilen. Fjern GPS-holder fra forruden – tyven vil med det samme tro, at der ligger en GPS i handskerum­met. Lad ikke jakker og tæpper ligge på bagsædet. En jakke på bagsædet kan ligge over en computer, vil tyven tænke. oplever noget,« siger han.

Leif Benny Kristensen forklarer, at andre isolerede parkerings­pladser i byen har oplevet samme problemer.

 ?? Foto: Jannik Schiermer Poulsen ?? Glasskår og atter glasskår ligger hele vejen langs fortovet på P. Hiort-Lorenzens Vej.
Foto: Jannik Schiermer Poulsen Glasskår og atter glasskår ligger hele vejen langs fortovet på P. Hiort-Lorenzens Vej.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark