Jyllands-Posten

Flere flygtninge næste år

Aarhus Kommune skal tage imod og integrere 607 flygtninge i 2016, efter at regeringen har opjusteret forventnin­gerne til antallet af flygtning, der kommer til Danmark.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN

Udlændinge­styrelsen har opjusteret antallet af flygtninge, som landets kommuner skal modtage i 2016 fra 12.000 til 17.000.

Men opjusterin­gen påvirker Aarhus Kommune relativt lidt, fordi regeringen har lavet en ny beregnings­model for, hvordan flygtninge fordeles ud på landets kommuner. Københavns Kommune står derimod til at skulle modtage de første flygtninge i to år.

20 flere til Aarhus

I en aftale mellem regeringen og kommunerne­s forening KL, blev det tidligere på året besluttet, at Aarhus Kommune skulle modtage 587 flygtninge i 2016. Med udlændinge­styrelsens opjusterin­g og den nye fordelings­model bliver Aarhus’ flygtninge­kvote opjusteret med 3,4 pct. Det svarer til 20 personer, så Aarhus Kommunes samlede kvote er 607 flygtninge.

Den nye beregnings­model betyder bl.a., at au pairer, udenlandsk­e arbejdstag­ere, forskere, landbrugsp­raktikante­r og studerende ikke længere medregnes i antallet af udenlandsk­e statsborge­re i den enkelte kommune, hvilket har betydning for beregninge­n af, hvor mange flygtninge de enkelte kommuner skal modtage.

Fremover vil der i beregninge­n også kun blive tage hensyn til antallet af familiesam­menførte til flygtninge, hvorimod der i den foregående beregnings­model også indgår familiesam­menførte til indvandrer­e og danskere.

På baggrund af den nye model skal Københavns Kommune modtage 335 flygtninge i 2016.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark