Jyllands-Posten

P-tal overrasker politikere

Venstre har rejst sag om Navitas Parks p-anlæg, der har færre biler end målsætning­en, og kræver forbedring­er.

- ANITA VOGNSTRUP JONAS HVID

et økonomisk problem, da finansieri­ngen af Navitas Park allerede er indregnet i det samlede budget for parkeringe­ns budgetter. Så vi har ikke noget problem med finansieri­ngen af Navitas Park eller parkerings­indtægtern­e generelt i Aarhus,« siger han og oplyser, at de samlede p-ind- tægter har ligget stabilt på 27-28 mio. kr. årligt.

Teamledere­n fortæller, at teknik og miljø har valgt at sælge abonnement­skort til bilisterne og holde priserne nede som en ekstra service i det nye p-hus.

»Med tiden vil ordningen blive udfaset og priserne stige i takt med udviklinge­n og flere biler på Aarhus Ø,« lyder hans forventnin­g.

Det har ikke været muligt at få nye og sammenlign­elige data for øvrige p-anlægs belægnings­procenter, da de ifølge civilingen­iør Steffen Arnbo Nielsen ikke kan trækkes i øjeblikket. Politikere i teknisk udvalg er overrasked­e over statistikk­erne for Aarhus Kommunes panlæg i Navitas Park. Det har i årets 10 første måneder kun indbragt ca. 3,7 mio. kr. ud af de 7,34 mio. kr., der var forudsat i årsindtægt, og i gennemsnit er kun hver femte pplads optaget i dagtiden.

»Det er tydeligt at se, at aarhusiane­rne ikke har taget Navitas til sig, og nu må vi politisk se på, hvordan vi kan sikre, at man får taget Navitas i fuldt brug,« siger Venstres politiske ordfører og medlem af teknisk udvalg Gert Bjerregaar­d, der rejste sagen i teknisk udvalg i sidste uge og bad om en redegørels­e.

Flere medlemmer af teknisk udvalg køber ikke afdelingen for teknik og miljøs forklaring­er om, at de lave tal bl.a. skyldes, at folk ikke har vænnet sig til at bruge plad- serne, at lukningen af p-anlæg på Bispetorv og Skolebakke­n er blevet udskudt, og at havneområd­et ikke er færdigudby­gget.

»Den eneste ubekendte faktor, da man vedtog byggeriet, var vel Bispetorv. De andre kan jo ikke komme som en overraskel­se. Så det ser jo ikke for godt ud. Tallene kommer bag på mig, og de er ikke tilfredsst­illende,« siger Steen Stavnsbo (K).

Peter Hegner Bonfils (EL) tilslutter sig:

»Det kan selvfølgel­ig dreje sig om tilvænning og indkøring, men det er ikke spritnyt mere, så jeg er ikke sikker på, hele forklaring­en findes der.«

Han er overrasket over, at man fortsat taler om for få ppladser i Aarhus, når der er så mange ledige i Navitas.

Ingen blinkende lamper

Jan Ravn Christense­n (SF) konstatere­r, at tallene ligger »klart under« det forventede, men forstår forvaltnin­gens argumenter. Han ærgrer sig over de lavere indtægter, men glæder sig over, at den samlede økonomi på p-området hænger sammen:

»Min forventnin­g vil helt klart være, at det er et efterslæb, man godt vil kunne nå at hente. Så jeg ser ikke store røde blinkende lamper.«

Det gør teknisk rådmand Kristian Würtz (S) heller ikke. Han er hverken overrasket eller bekymret over tallene.

»P-anlægget indgår som en del af de kommunale p-pladser, og da indtægtern­e herfra ligger stabilt, er der ingen grund til bekymring,« siger han og tilføjer, at indstillin­gen bag anlægget ikke taler om, at belægninge­n skal være i top fra begyndelse­n.

»Når Aarhus Ø er fuldt udbygget og anlægsarbe­jderne afsluttet, er jeg sikker på, at belægninge­n bliver højere.«

Teknisk udvalg behandlede sagen i går, og politikern­e fik et notat. Men dermed slutter sagen ikke for Gert Bjerregaar­d.

»Redegørels­en tager ikke hånd om problemet. Det er ikke godt nok, at man dækker sig ind med indtægter fra andre p-pladser. Venstre vil bede forvaltnin­gen komme med bud på en retning, som sikrer, at vi når det forventede budget,« siger han og foreslår »massiv« markedsfør­ing og skiltning til p-anlægget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark