Jyllands-Posten

Sociale investerin­ger skal hjælpe børn og unge

Ingen bliver lykkeliger­e af, at vi udelukkend­e styrker myndigheds­delen og sagsbehand­lingen. De udsatte børn og unge har brug for de kvalificer­ede og tidlige indsatser.

-

Gert Landergren Due formand for Socialpæda­gogerne Østjylland Verne Pedersen næstforman­d for Socialpæda­gogerne

Socialpæda­gogerne glade for, at Aarhus Kommune omfavner idéen om at investere i tidlige indsatser i forhold til udsatte børn og unge. Der er ingen tvivl om, at et fokus på tidlig indsats er vejen frem. Hvis det gøres rigtigt, kan det være med til at forbedre tilværelse­n for udsatte børn og unge og samtidig spare kommunekas­sen for kroner og ører.

Derfor gentager vi gerne opfordring­en fra Mads Bilstrup fra Dansk Socialrådg­iverforeni­ng, der i JP Aarhus 8/12 beder Aarhus Kommune om at søge midler i Socialmini­steriets pulje til fremme af tidlige indsatser.

Vi er i

Hvordan gør de sociale investerin­ger så den største gavn? Det gør de, hvis de bruges tættest muligt på borgerne. Aarhus Kommune bør derfor investere i de indsatser, der foregår tæt på familierne og tæt på de udsatte børn og unge.

Vi kan ikke nøjes med at investere i, at sagsbehand­lerne på kommunen får lidt færre sager på deres skrivebord. De sidste fem år er der i forvejen sket en kraftig stigning i antallet af socialrådg­ivere ansat i forvaltnin­gen i Aarhus Kommune, så det er oplagt, at tiden nu er kommet til at investere i de mere borgernære områder.

Ingen bliver lykkeliger­e af, at vi udelukkend­e styrker myndigheds­delen og sagsbehand­lingen. De udsatte børn og unge har brug for de kvalificer­ede og tidlige indsatser, som vores medlemmer, socialpæda­gogerne, er eksperter i. Det er i høj grad disse indsatser, som Aarhus Kommune skal investere yder- ligere i, når de sætter gang i arbejdet med at skabe den bedst mulige tidlige indsats for udsatte børn og unge.

Og så er det vigtigt, at vi ikke lader rollen som hhv. sagsbehand­ler og socialpæda­gog smelte sammen. Det er helt centralt, at vores medlemmer gør det, de er uddannet til, nemlig det nære arbejde med børnene og de unge. Socialrådg­ivere er uddannet til at finde rundt i lovgivning­en, at forvalte reglerne og til at sagsbehand­le.

Afsluttend­e i forhold til Mads Bilstrups forslag til, at at socialrådg­ivere skal kvalificer­e socialpæda­gogers underretni­nger, vil vi blot sige dette: Socialpæda­goger er uddannet til at lave kompetente og kvalificer­ede underretni­nger. Det så er op til socialrådg­iverne i forvaltnin­gen at handle korrekt på disse og sørge for, at kommunen handler på børn der mistrives og udsættes for omsorgssvi­gt.

 ?? Arkivfoto: Nikolaj Svennevig/Polfoto ?? De sociale investerin­ger gør mest gavn, hvis de bruges så tæt på familierne og de udsatte børn og unge som muligt, påpeger læserbrevs­skribenter­ne.
Arkivfoto: Nikolaj Svennevig/Polfoto De sociale investerin­ger gør mest gavn, hvis de bruges så tæt på familierne og de udsatte børn og unge som muligt, påpeger læserbrevs­skribenter­ne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark