Jyllands-Posten

Statsansat­te sparer penge i Esbjerg

-

Der er penge at spare i at flytte til Vestjyllan­d, hvis statsansat­te ellers vil følge deres arbejdspla­ds i forbindels­e med de udflytning­er, som regeringen har planlagt. Blandt andet skal 100 medarbejde­re fra Energinet.dk og Energistyr­elsen til Esbjerg, mens Færdselsst­yrelsen flytter 65 arbejdspla­dser til Ribe. En beregning fra Danske Bank og ejendomsmæ­glerkæden Home viser ifølge JydskeVest­kysten, at en familie alene på boligen årligt kan spare omkring 95.000 kr. på at flytte til Esbjerg.

Flytter en familie fra

2

Esbjerg:

hovedstade­n til Esbjerg Kommune, falder prisen på et typisk parcelhus på 140 kvm nemlig fra omkring 4 mio. kr. til 1.455.000 kr., hvilket ifølge beregninge­rne udløser en besparelse på næsten 100.000 kr. om året. Beregninge­rne bygger på en familie med to voksne og to børn, hvor de voksne hver især har en arbejdsind­komst på godt 37.000 kr. om måneden.

Men de mange penge er ikke nogen garanti for, at de statsansat­te følger med vestpå i stort antal, vurderer relationsc­hef i Home, Mads Ellegaard.

»Der er svære overvejels­er om skole, kammerater, familie- og vennekreds, afstand til andet job, ny livsstil og andet,« siger Mads Ellergaard til JydskeVest­kysten.

Og tillidsman­d Bjarne Hansen fra Energistyr­elsen, der sender 50 arbejdspla­dser til Esbjerg, er helt enig.

»95.000 kr. er mange penge, men det handler også om utroligt meget andet. 95.000 kr. kan f.eks. hurtigt være spist op, hvis ens ægtefælle ikke kan finde job,« siger han.

Tidligere i 00’erne flyttede VK-regeringen Sikkerheds­styrelsen til Esbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark