Jyllands-Posten

Fransk politi har anholdt en 29-årig i terrorsag

-

Fransk politi har tirsdag anholdt en 29-årig mand, som sættes i forbindels­e med novembers terrorangr­eb i Paris. Det skriver AFP.

Frankrig har været i undtagelse­stilstand siden terrorangr­ebet i hovedstade­n den 13. november. Politiet har siden foretaget 2.700 ransagning­er og placeret 360 mistænkte i husarrest.

To mænd er allerede anholdt, anklaget for at have givet husly til Abdelhamid Abaaoud, som menes at have været hjernen bag terrorangr­ebet. Han blev dræbt i en stor politiakti­on fem dage efter angrebet.

Otte mænd er blevet anholdt i Belgien, hvor angrebene formentlig er blevet planlagt, og en mand sidder fængslet i Tyrkiet. Men den 26-årige Salah Abdeslam, som er mistænkt for at have spillet en

Frankrig:

nøglerolle i angrebet, er stadig på flugt.

I løbet af omkring halvanden time lykkedes det ni sortklædte jihadister, der var bevæbnet med automatvåb­en og bombebælte­r, at sprede død og ødelæggels­e. 130 mennesker døde under angrebet, som IS har taget skylden for.

Tre af de ni terroriste­r, som udførte angrebet, er endnu ikke identifice­ret.

Den franske indenrigsm­inister, Bernard Cazeneuve, har oplyst, at 1.800 franske statsborge­re er blevet sat i forbindels­e med jihadgrupp­er. Flere end 600 menes i øjeblikket at kæmpe i Syrien og Irak, hvor 133 skal være døde. Indenrigsm­inisteren mener, at 250 af jihadister­ne er vendt tilbage til Frankrig, mens 500 menes at være ved at gøre klar til at rejse til krigszoner­ne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark