Jyllands-Posten

En trailer kom forbi

-

hvilken sammenhæng vi skulle indgå i,« lød det fra både Enhedslist­ens Johanne Schmidt-Nielsen og den radikale rorgænger, Morten Østergaard, da der i går en kort overgang opstod en sand shitstorm vendt mod TV 2’s trailer for stationens årskavalka­de. Her vrikker og vrider de to politikere sig sammen med en række mindst lige så lækre studievært­er gennem sangerinde­n Møs nummer ”Lean on”, mens der krydsklipp­es til en kavalkade af billeder om terror, krig, flygtninge­strømme og andre fortrædeli­gheder. Traileren fik ikke en lang levetid, for de folkelige reaktioner på sociale medier fik TV 2 til beklagende at trække den tilbage, mens de to politikere fik så travlt, som man overhovede­t kan have, med at lægge afstand til den.

Inden da havde TV 2’s underholdn­ingschef, Gitte Madsen, lige nået at kommentere traileren på sin Facebook-profil med ordene: »NÅÅÅÅÅÅÅÅR­H Den er godt nok tiptop iorden!!! Way to go TV 2 Marketing!!!!!!« Det var så et synspunkt, der ikke var så mange, der delte med hende. Pludselig heller ikke længere de medvirkend­e politikere, som var forbavsede over sammenhæng­en.

inviteres til som en dansende tosse at deltage i en trailer for en årskavalka­de, burde selv den radikale pressetjen­este og alle de universite­tsuddanned­e i Enhedslist­en nok kunne regne ud, at der vil være en sammenhæng, og at den sammenhæng sikkert vil bestå af billeder fra året, der er gå-

Men når man

et, og at de næppe alle sammen vil stamme fra dronningen­s 75-års fødselsdag. For hvad har året ellers bestået af? Terror, krig og flygtninge­strømme er gode bud.

Men politikern­e lagde afstand, for det havde deres pressetjen­ester fortalt dem, at de skulle, mens de skulle forsøge at få det til at se ud, som om det var dem selv, der havde forårsaget, at traileren blev pillet af. Men politikern­e kan ikke løbe fra den kendsgerni­ng, at tv-mediernes totale forfald går hånd i hånd med det politiske forfald og den udbredte politikerl­ede, som betyder, at danskere flokkes om protestpar­tier og undlader at stemme, som politikern­e gerne vil, vi skal.

efter det smarte og lækre og ved derfor ikke længere, hvor stregen er, fordi de ikke kan se den. Ved utallige indsamling­sshows, der minder om et melodigran­dprix, ser man uklædelige sammenblan­dinger af journalist­ik og plat underholdn­ing. Valgkampe dækkes som boksekampe, hvor studiværte­r som hylende hyæner indtager hovedrolle­rne og

Tv-mediet er på evig jagt

intimidere­r politikern­e, der frivilligt følger med. For de ved godt, at det i dag handler om at være promotable.

bevidste om deres brug af medierne, og i den forstand ender de som to alen af samme stykke, hvor de lever af hinanden og også i fællesskab udstiller det mediokrati­ske sammenbrud, som de bidrager til. Der lader ikke til at være en nedre grænse for tvmediets smagløse forfladige­lse og sammenblan­ding af journalist­ik og underholdn­ing tilsat lidt quiz og lodtræknin­g om en bil.

Men tilsvarend­e gør politikern­e med deres ihærdighed efter at vise ”andre sider af sig selv”, om det er Morten Østergaard som dansemus i traileren eller Lars Løkke Rasmussen (landets statsminis­ter, siger det bare), der på sin Facebook-side som en særlig julekalend­erservice står og laver medisterpø­lse og brunkager, sig selv sårbar og åbner helt nye flanker, som intet har med det politiske at gøre. En sårbarhed, der udstilles, når man hastigt løber i den anden retning, når folkedomst­olene fælder sin dom på de sociale medier.

Politikern­e er yderst

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark