Jyllands-Posten

Bagmandspo­litiet rejser nye sigtelser i Atea-sagen

To personer og et selskab er sigtet i forbindels­e med beskyldnin­ger om tyveri af kundedata fra Atea.

-

Bestikkels­essagen i Atea tog tirsdag en drejning, da bagmandspo­litiet ransagede konkurrent­en 3A-it og sigtede to personer og selskabet for brud på markedsfør­ingsloven.

Aktionen kom, efter at Atea i november gik til politiet med en mistanke om, at en tidligere salgsdirek­tør igennem længere tid har tappet virksomhed­ens it-systemer for bl.a. kundeliste­r, samarbejds­aftaler og andet.

De følsomme oplysninge­r skal ifølge mistanken være blevet brugt i forbindels­e med opstarten af konkurrent­en 3A-it, der blev etableret i januar af tidligere topfolk i Atea.

Sagen er anmeldt som brud på markedsfør­ingslovens § 19, der handler om ansatte, der på utilbørlig måde skaffer sig adgang til erhvervshe­mmelighede­r.

Ifølge professor på Aalborg Universite­t Søren Sandfeld Jakobsen er det en af de mere alvorlige bestemmels­er i loven, og den kan udløse op til halvandet års fængsel og op til seks års fængsel i særligt alvorlige tilfælde.

Medarbejde­r suspendere­t

På et pressemøde tirsdag fortalte Ateas topchef, Steinar Sønsteby, desuden, at en nuværende medarbejde­r i Atea er blevet suspendere­t, da man mener, at han har lækket informatio­ner til 3A-it.

3A-it stiller sig »uforståend­e« over for beskyldnin­gerne, som det dog ikke ønsker at gå ind i en nærmere dialog om.

»3A-it samarbejde­r beredvilli­gt med politiet, men vi ønsker ikke at tage del i en offentlig mudderkast­ning,« hedder det i en meddelelse fra firmaet.

Centralt i sagen står en rejse til Dubai i november 2014, hvor en Atea-direktør samt to tidligere Atea-direktører og to nu tidligere medarbejde­re fra henholdsvi­s Region Sjælland og Rigspoliti­et deltog. De tre direktører med tilknytnin­g til Atea stiftede kort efter turen 3A-it, og Atea mener, at Dubai-rejsen bl.a. blev brugt til at aftale, hvordan 3A-it kunne vinde et stort udbud i Region Sjælland, som Rigspoliti­et også havde tænkt sig at tilslutte sig.

3A-it vandt udbuddet, men det blev annulleret på grund af bestikkels­essagen, hvor en lang række personer er sigtet for at have betalt og modtaget bestikkels­e i samhandlen mellem Atea og Region Sjælland.

JESPER HØBERG KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

 ?? Foto: Niels Hougaard ?? To personer fra Ateas konkurrent 3A-it blev tirsdag sigtet for brud på markedsfør­ingsloven. Det samme blev 3A-it.
Foto: Niels Hougaard To personer fra Ateas konkurrent 3A-it blev tirsdag sigtet for brud på markedsfør­ingsloven. Det samme blev 3A-it.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark