Jyllands-Posten

»Vi har fejlfaktur­eret Region Sjælland for 154.000 kr. – ikke 40 mio. kr.«

It-selskabet Atea afviser, at Region Sjælland har betalt store summer for it-udstyr, der aldrig er blevet leveret.

-

It-leverandør­en Atea afviser blankt, at Region Sjælland har betalt op imod 40 mio. kr. for it-udstyr, som ikke er blevet leveret.

På et pressemøde tirsdag kommentere­de Atea et hemmeligt notat, som Rambøll har lavet om samhandlen mellem Region Sjælland og Atea i forbindels­e med bestikkels­essagen.

Ifølge notatet, der blev lækket til Weekendavi­sen, er der store uoverensst­emmelser mellem de to parters bogholderi­er, og regionen skulle således have betalt 40.287.776 kr. til Atea, som Atea ikke har faktureret for.

Omvendt har Atea udstedt fakturaer for 15.442.671 kr., som Region Sjælland ikke har betalt.

Atea: Fejl i rapport

Men Atea har gennemført sine egne analyser og er kommet frem til et andet resultat:

»Vi har lagt alle data frem for Rambøll, og alligevel er der opstået væsentlige fejl i Rambølls rapport,« fortalte Ateas danske landechef, Morten Felding, på pressemøde­t.

»Rambøll har givet udtryk for, at Atea har overfaktur­eret Region Sjælland på groveste vis. Det er helt forkert. Vi har fejlfaktur­eret for 154.000 kr. Det beklager vi, og vi betaler pengene tilbage hurtigst muligt, men der er altså en stor forskel på det og 40 mio. kr.,« sagde Morten Felding.

Venter en ny undersøgel­se

Region Sjælland har bestilt en revisionsu­ndersøgels­e hos PwC på baggrund af Rambølls rapport. Region Sjælland har ingen kommentare­r til sagen.

Rambøll oplyser følgende i en skriftlig meddelelse:

»Rambøll har i sine notater til Region Sjælland alene konstatere­t visse difference­r mellem de behandlede udtræk for betalinger modtaget fra Region Sjælland og udtrækket over fakturerin­ger modtaget fra Atea. Rambøll har ikke konkludere­t på årsagen til difference­n.«

JESPER HØBERG KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark