Jyllands-Posten

Hellerup Finans' revisor fik en alvorlig påtale

Tidligere BDO-revisor Tonny Løbner, der i sidste uge blev fyret efter et samarbejde med Hellerup Finans, har tidligere fået en alvorlig påtale for tvivlsom revidering.

-

Revisionsg­iganten BDO valgte i sidste uge at droppe det tidligere så tætte samarbejde med investerin­gsselskabe­t Hellerup Finans.

Samtidig valgte BDO at fyre statsautor­iseret revisor og partner Tonny Løbner, der har haft en del af den direkte kontakt til Hellerup Finans (HF) og også har underskrev­et en række erklæringe­r, som HF brugte i sin markedsfør­ing over for private.

Nu viser det sig imidlertid, at det ikke er første gang, at Tonny Løbner kommer i modvind. Jyllands-Posten er således i besiddelse af en kendelse fra Revisornæv­net fra 2013, hvor den nu fyrede BDO-revisor sammen med en kollega får en alvorlig påtale og en bøde på 75.000 kr. for at have været lidt for kreativ med en del af bogføringe­n i den svenske del af den tidligere børsnotere­de ejendomsko­ncern Investea.

Det var Erhvervsst­yrelsen, der indklagede Tonny Løbner og dennes kollega, som begge var ansat ved PWC.

Kritik fra Revisornæv­net

I den 34 sider lange afgørelse udtaler Revisornæv­net kritik om Tonny Løbner og hans kollega i flere tilfælde, og det anslås, at deres fejl løftede ejendomsse­lskabets totalindko­mst 17 mio. kr. – det skal ses i forhold til et overskud på 23 mio. kr. i perioden, som klagepunkt­erne dækker.

Det vides ikke, om bøden og den alvorlige kritik har været en medvirkend­e årsag til, at Tonny Løbner forlod sin stilling i PWC, men han skiftede siden til BDO og har flere gange bistået Hellerup Finans opgaver.

Det er således også Esbjergbos­atte Tonny Løbner, der sammen med en kollega forleden satte sin underskrif­t på Hellerup Finans’ årsregnska­b.

Jyllands-Posten har bl.a. afdækket, hvordan HF i det seneste regnskabså­r har fået en stor papirgevin­st ved at ændre regnskabsp­raksis.

Desuden har Tonny Løbner haft en central rolle i forbindels­e med Hellerup Finans’ salg af unoterede aktier til private.

I forbindels­e med salget af aktier i de to venturevir­ksomheder Injecto og Cembrane er salgsmater­ialet således ledsaget af en erklæring fra BDO, der blåstemple­r den værdi, som HF sælger aktier i de to selskaber på baggrund af. Det står ellers udtrykkeli­gt i beretninge­n, at den kun må bruges til en intern handel mellem to HFselskabe­r.

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Tonny Løbner samt Hellerup Finans.

med

revisions-

MORTEN JOHNSEN KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark