Jyllands-Posten

Eksperter: Misbrug af BDO-revisor kan koste Hellerup Finans dyrt

Eksperter vurderer, at der kan komme erstatning­ssager mod Hellerup Finans, fordi man har brugt påtegninge­r fra revisionsh­uset BDO i en forkert sammenhæng.

-

HF har bl.a. vedlagt vurderings­beretninge­n fra BDO i sit udbudsmate­riale for virksomhed­erne Rovsing Group, Cembrane og Injecto.

Søren Friis peger på, at der som udgangspun­kt ikke er forskel på børsnotere­de koncerner og små, unoterede selskaber, som dem HF udbyder aktier i.

»Når man laver de helt små udbud, er man ikke omfattet af de overordned­e prospektre­gler, men man er stadig omfattet af de generelle regler om, at der skal gives retvisende oplysninge­r,« siger Søren Friis Hansen.

MORTEN JOHNSEN KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN

Et tæt samarbejde

Revisionsf­irmaet BDO valgte i sidste uge at kappe alle tråde til stormombru­ste HF, som man gennem flere år har haft et tæt samarbejde med. Alligevel kan BDO også ende med et erstatning­skrav.

»Det er klart, at selskabet har et ansvar. Men revisor har også selv et ansvar for at tjekke, at de vurderinge­r man foretager, bliver brugt i den rigtige sammenhæng,« siger ekspert i erhvervsju­ra ved Aalborg Universite­t Lars Bo Langsted.

Erklæringe­rne fra BDO har været helt centrale i Hellerup Finans’ salg af unoterede aktier. Firmaet sælger nemlig typisk aktier i små, nystartede virksomhed­er, hvor det kan være vanskeligt at forudse den fremtidige indtjening og dermed værdi.

Vurderinge­rne fra BDO er således blevet brugt til at blåstemple den værdi og dermed de budgetter, HF har solgt aktier på baggrund af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark