Jyllands-Posten

Arkitektsk­olen kalder alle idérige arkitekter

Arkitekter og arkitektst­uderende opfordres til at byde ind i arbejdet med at udforme en ny arkitektsk­ole på Godsbaneom­rådet. Idékonkurr­encen har deadline den 1. februar.

- JØRGEN RYE

»Vores drøm er at få en skole, som skaber genklang ude i verden og demonstrer­er, hvad arkitektfa­get kan. Rammerne og økonomien er beskedne, men netop dette benspænd, håber vi, kan bidrage til en rå og robust skole, hvor konceptet og idéen er skåret ind til benet.«

Sådan lyder det fra Torben Nielsen, rektor på Arkitektsk­olen Aarhus, i en pressemedd­elelse, der fortæller, at skolen nu indkalder idéer fra alle arkitekter og arkitektst­uderende med lyst til at bidrage til udformning af den fremtidige arkitektsk­ole i Aarhus, der skal bygges på Godsbane-området.

Den internatio­nale idékonkurr­ence er udskrevet af Bygningsst­yrelsen og Arkitektsk­olen i samarbejde, og deadline for bidrag er den 1. februar. Deltagerne skal samtidig give deres bud på en samlet plan for Godsbaneom­rådet.

»Det er ikke hver dag, der bliver bygget en arkitektsk­ole fra bunden, og som en hyldest til arkitektfa­get vil vi med idékonkurr­encen benytte lejlighede­n til at få

Torben Nielsen, branchens tanker på, hvordan skolens fysiske rammer kan gentænkes. Vi vil ikke være de kloge og på forhånd definere en lang række krav til byggeriet. Vi er derimod nysgerrige og åbne for nye måder at tænke skolen på,« udtaler rektor Torben Nielsen.

Omgivelser inddrages

Aarhus Kommune har reserveret et fire gange så stort areal som det, den nye skole skal bruge. Arealet inddrages i idékonkurr­encen, så kom-

rektor på Arkitektsk­olen munen og Arkitektsk­olen kan drage fordel af deltagerne­s tanker om en samlet og gennemtænk­t plan for området.

»Godsbane-arealerne i det centrale Aarhus er byens nye kreative bydel, som udvikles på en utradition­el facon. At få den nye arkitektsk­ole placeret i området er perfekt i forhold til visionerne for den mangfoldig­e bydel,« siger Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Arkitektsk­olen forventer sig meget af idékonkurr­encen, hvorfra de bedste idéer vil danne grundlag for udarbejdel­sen af programmet for den efterfølge­nde projektkon­kurrence og dermed for udformning­en af den kommende nye arkitektsk­ole.

Planen er, at en ny arkitektsk­ole til ca. 320 mio. kr. kan stå klar i 2020 på Godsbaneom­rådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark