Jyllands-Posten

Europæisk succes beviser, at dansk basket er bedre, end sit rygte

Bakkens europæiske præstation­er har gjort op med den for negative selvopfatt­else af niveauet i dansk basket, som landsholde­ts resultater har skabt, mener Michael Piloz. Onsdag tager Bears hul på et nyt gruppespil i Europa.

- SØREN LISSNER

Bakken Bears har dette efterår taget hånd om en af de gamle “sandheder” i dansk basketball. At spillet bliver udført på et langt højere niveau i andre europæiske lande, og danske spillere og hold egentlig ikke er ret gode.

Det mener sportschef Bakken, Michael Piloz.

»Der har været en selvopfatt­else i dansk basketball omkring, at afstanden mellem os og andre lande i Europa har været stor. Jeg er ikke sikker på, at hullet reelt har været så markant. Men vi har

i måske gået og fortalt os selv det, fordi landsholde­t i flere omgange ikke har præsteret helt på det niveau, som man havde håbet,« siger Michael Piloz.

Bakkens succes i det indledende gruppespil i Europe Cup var ikke kun den mest overbevise­nde præstation af et dansk klubhold nogensinde i europæisk sammenhæng. Det videre avancement til næste gruppefase skete også uden en holdsammen­sætning, hvor to amerikansk­e profiler er altdominer­ende med tre danske statister omkring sig. I stedet har Bakken satset på en dansk stamme og kombineret det med gode udenlandsk­e spillere som Carles Bivia og Michel Diouf, der har en anderledes europæisk basketbagg­rund.

»Holdet er bedre sammensat end tidligere. Vi har et gennemgåen­de fokus på danske spillere og deres udvikling. De har bevist, at de bestemt er gode nok til at være med på et godt europæisk niveau. Kombinatio­nen af nationale spillere og typer som Bivia og Diouf, der tænker mere i holdspil og ikke på egen statistik, har gjort, at vi passer bedre til at spille europæisk,« siger Michael Piloz.

I fodboldens verden tales ofte om europæiske tømmermænd. Lange udenlandsr­ejser og flere kampe på en uge, der påvirker de hjemlige præstation­er negativt. Set udefra ligger koblingen til Bakken Bears dette efterår i Basketliga­en lige for. Klubben er selvsagt med i toppen, men har på sin andenplads både tabt tre kampe og den umiddelbar­e kontakt til Horsens IC på førsteplad­sen.

Ikke økonomisk frugtbart

Ifølge Michael Piloz er den situation dog mere end noget andet et sundhedste­gn for den danske liga.

»Det var først i kampen mandag mod Næstved, at vi blev nødt til at tænke i at hvile nogle spillere. Ellers har Europa-turene ikke haft indflydels­e på præstation­erne i Michael Piloz, sportschef i Bakken Bears Danmark. De kampe, som vi har tabt, er vi blevet slået helt regulært. Det er et kvalitetss­tempel for den danske liga, når et hold foruden europæisk succes ikke også dominerer ligaen,« siger Michael Piloz.

I dag tager Bakken hul på den næste gruppefase i Europe Cup, når man hjemme møder ukrainske BC Khimik Yuzhne. På papiret ligner ukrainerne det stærkeste hold i puljen, som foruden Bakken også indeholder Juventus Utena fra Litauen og Belfius Mons-Hainaut Belgien.

Til trods for Bakkens præstation­er som gruppevind­er i det første gruppespil kalder Michael Piloz det for en mindre sensation, hvis klubben går videre som et af de to bedste hold. Konkurrenc­en har løftet sig endnu et niveau.

Som man fra tid til anden har kendt det fra håndbolden­s verden, er der heller ikke den store økonomiske gevinst at hente ved Bakkens deltagelse i Europe Cup. Faktisk er der tale om det lige modsatte. Derfor tjener jagten på den mindre sportslige sensation også et større formål ifølge Bakkens sportschef.

»Vi ser det ikke internt som noget tab at bruge penge på det her. I stedet er det en investerin­g i udviklinge­n af klubben og danske spillere på et højere niveau. Det er for Bakken i europæisk forstand også vigtigt, at vi som klub kommer ud og markerer os mod sådanne modstander­e,« siger Michael Piloz.

fra

 ?? Foto: Gregers Tycho ?? Spanieren Carles Bivia er en af de spilere, der i denne sæson har styrket Bakken Bears, når det gælder europæiske kampe.
Foto: Gregers Tycho Spanieren Carles Bivia er en af de spilere, der i denne sæson har styrket Bakken Bears, når det gælder europæiske kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark