Jyllands-Posten

Slagterier slagter sig selv

-

Jeg er 53 år og ansat i slagteribr­anchen. Arbejdet er jeg glad for, og jeg forventer at være der mange år endnu. Dog bliver jeg forarget og gal over at læse nytårsudme­ldingerne fra Martin Merrild, Landbrug & Fødevarer, og direktør Hans Aarestrup og formand Henrik Mortensen fra Danske Svineprodu­center.

De takker samstemmen­de for diverse hjælpepakk­er til det kriseramte landbrug (selvforsky­ldt krise, mener jeg), men kvitterer med at sende endnu flere smågrise sydpå, så vi i 2017 kan runde 13.500.000 eksportere­de grise. Alene disse grise kunne generere 11.250 danske arbejdspla­dser og 12,6 mia. kr. i eksportove­rskud.

Dertil kommer skatte- og momsindtæg­ter fra disse job. Kan politikern­e da ikke se, at det er en dårlig forretning, at hjælpepakk­erne ikke øremærkes til vort eget land?

Bønderne er de største egoister. Selv andelsbevæ­gelsens grundtanke­r blæser de højt og flot på, når andelshave­rne ikke engang kan fylde de eksisteren­de slagterier (som de selv ejer), men må køre på nedsat kapacitet. Fyringerne er allerede begyndt på slagterier­ne, og det er kun starten, selvom der aldrig er produceret så mange grise i Danmark som nu.

Herefter hyler landmænden­e over, at deres efterbetal­ing er for lav, uden at tænke på, at deres eget soloridt har været medvirkend­e til det.

Min første tanke, da jeg læste nytårsudta­lelserne fra de tre høje herrer, var, at der skulle indføres en gylleafgif­t på 50 kr. pr. udført gris. Disse penge skal så bruges til at fastholde og udbygge produktion­en af danske slagtegris­e til danske slagterier. Hjælp os, inden det sidste slagteri bliver lukket.

Per Fisker Langgade 22, Hørning, Randers

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark