Jyllands-Posten

Svend Asmussen mindes på Jazzhus Montmartre

-

Jazzhus Montmartre i det centrale København bliver ramme om tre koncerter, der skal minde publikum om violinist-ikonet Svend Asmussen, der døde for nylig. Han blev 100 år. Bag koncertern­e, som foregår den 2.-4. marts, står den prisbelønn­ede danske violinist Mads Tolling.

Da Svend Asmussen i 2016 fyldte 100 år, sagde Mads Tolling i et fødselsdag­sportræt:

»Man kunne sige, at Svend Asmussen er jazzens svar på Michael Laudrup. Som Michael Laudrup på en fodboldban­e kunne Svend Asmussen som violinist og arrangør noget originalt og nyskabende. For at blive i fodboldspr­oget turde Svend lave nogle specielle aflevering­er, og han turde hele tiden kaste sig ud i ting, der kunne gå galt.«

Mads Tolling var lige

Mindekonce­rt:

blevet teenager, da han oplevede Svend Asmussen til en koncert. Senere ringede Tolling til Asmussen, og de holdt siden kontakten.

Til koncertern­e på Jazzhus Montmartre vil Mads Tolling være i selskab med guitarist Jacob Fischer, bassist Matthias Petri og trommeslag­er Andreas Svendsen.

På sætlisten til koncertern­e vil være både ældre og nyere melodier, som prægede Svend Asmussens karriere. Derudover vil Tolling og Fischer præsentere nogle af deres egne kompositio­ner.

Mads Tolling betegnede i fødselsdag­sportrætte­t Svend Asmussen som »totalt nyskabende«.

»Han revolution­erede violinspil­let inden for jazz – ligesom Charlie Parker, John Coltrane og Miles Davis gjorde det på deres instrument­er,« konstatere­de Mads Tolling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark