Jyllands-Posten

Trump løj ikke først ...

-

Mange undrer sig over, hvordan Trump kunne blive præsident i USA, og hvorfor så mange i Europa støtter ”kontrovers­ielle” bud på ledere af deres lande. De har skældt ud over Trumps ”alternativ­e sandheder” og det ”postfaktue­lle” samfund. Men det er ikke Trumps opfindelse, han har bare forfinet det.

Danske politikere har sågar været overrasket over, at Trump nu gennemføre­r det, han sagde, han ville i valgkampen. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Vore egne politikere har ført os bag lyset i årtier. De har påstået, at EU og globaliser­ing er uden negative konsekvens­er for os. De har sagt, at unionen er ”stendød”. De har påstået, at indvandrin­gen fra Afrika og Mellemøste­n er uden problemer og ikke skaber ghettoer og vold samt ændrer vores samfund for altid. De har påstået, at vi er uløseligt bundet af flygtninge­konvention­er, men bryder uden at blinke på 25. år den aftale, vi har indgået med Nato om at bruge 2 pct. af det årlige bnp på det fælles forsvar. Senest har forsvarsmi­nisteren i denne avis hævdet, at han gerne så forsvarsud­gifterne hævet, men »det kan ikke lade sig gøre«. Det er jo ikke sandt. Vi skal bruge 16 mia. mere årligt for at opfylde aftalen. Det er det samme, som vi bruger om året på ulandsbist­and. Selvfølgel­ig kan det lade sig gøre at finde pengene på et offentligt budget på over 1.100 mia. Men vi er åbenbart mere optaget af at overholde nogle 70 år gamle konvention­er end aftaler med de venner, der skal garantere vores frihed og sikkerhed? Vore politikere negligerer forsvaret af vores land og sikkerhede­n i vores samfund, mens de taler om boligbeska­tning, Uber og andre småting i velfærdssa­mfundet. Men til hvad nytte, hvis vores frihed og hele grundlaget for vores samfund er på spil? Med brexit og Trump har vi fået et varsel om, hvad der sker, når politikern­e ikke tager deres befolkning­ers bekymringe­r alvorligt. Vågn nu op. Søren H. Toft Egholmvæng­et 2, Assens

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark