Jyllands-Posten

Sund konkurrenc­e – på sygehusomr­ådet

-

If. medier har Norwegian næsten 1 mia. kr. i overskud i 2016. Forleden kunne vi læse, at Norwegian befordrer flere passagerer end SAS.

Tilsvarend­e succesbere­tninger har vi læst om Ryanair. Næsten alle de helt eller halvt offentligt drevne flyselskab­er er gået fallit. SAS holdes flyvende med masser af offentlig favoriseri­ng i ryggen.

Det kan kun være de mest fanatiske tilhængere af offentlig virksomhed, der ikke for længst har indset, at der er klare fordele for brugerne med mest mulig konkurrenc­e og naturligvi­s frit valg. Men på et område er det åbenbart forbudt at tale om sund konkurrenc­e og frit valg for kunderne.

Jeg tænker på hele sygehusomr­ådet.

Tænk, om der her blev åbnet op for konkurrenc­e om at tilbyde patientern­e det bedst mulige, og patientern­e fik mulighed for at vælge det hospital, de har størst tillid til. Jeg efterlyser ikke konkurrenc­e på pris inden for hospitalso­mrådet. Det har der været rigeligt af.

De sidste privathosp­italer er blevet tvunget ud at konkurrere på pris. Dette har været til stor skade for patienter og hospitaler­ne. Det, der er behov for, er, at alle hospitaler uanset offentligt eller privatejet/-drevet skulle have absolut lighed i forhold til offentlige midler.

Hvordan kan vælgere og politikere være blinde for de fantastisk­e fordele, fri konkurrenc­e har for brugerne over alt i vort samfund? Erik Bach fhv. formand for Patientfor­eningen Mølleparke­n 258, Billund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark