Jyllands-Posten

Børn kan få historier udgivet på Gyldendal

-

Europæisk Kulturhove­dstad 2017 åbner landsdække­nde skrivekonk­urrence i samarbejde med DR, Gyldendal og Aarhus Kommune.

Børn og unge mellem 8 og 16 år inviteres til at skrive en historie på maksimalt 500 ord over temaet ”rejse”. Temaet må tolkes helt frit. De to vindere får udgivet deres historier på Gyldendal med illustrati­oner af profession­elle illustrato­rer. Bidragene deles op i to aldersgrup­per: 8 til 12-årige og 13 til 16-årige.

Skrivekonk­urrencen er en del af et større fokus på børne- og ungelitter­atur i 2017, som også markerer 50-året for en lille revolution i dansk børnelitte­ratur med udgivelsen af fem store moderne klassikere i

Kulturhove­dstad:

1967. Det hele kulminerer med Den Internatio­nale Børnelitte­raturfesti­val Aarhus 39, hvor vinderne offentligg­øres og hyldes, og de to vinderbøge­r udkommer.

»Med skrivekonk­urrencen "500 ord" vil vi gerne involvere børn over hele landet i kulturhove­dstadsåret. Vi giver børn og unge et frirum til at slippe deres indre forfatter løs, og vi håber på, at rigtig mange børn har lyst til at være med. Jeg forventer at se fantasiful­de og legende historier om alle mulige og umulige former for rejser – og jeg glæder mig til at hylde vinderne,« siger Rebecca Matthews, administre­rende direktør i Aarhus 2017, i en pressemedd­elelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark