Jyllands-Posten

Tikkende bombe

-

Ifølge JP nedpriorit­erer udenrigsmi­nister Anders Samuelsen den folkevandr­ing, der kommer fra Afrika, og de fejlslagne muslimske stater i Mellemøste­n, med den begrundels­e at vi i 2016 fik et rekordlavt antal asylsøgere i forhold til 2015.

Nu kan man så spørge sig selv, om ca. 6.000 ankomne i 2016 er lavt. Ja, det er lavt i forhold til året før – der var rekord stort – men når man tænker på, at Danmark ligger på en førsteplad­s, hvad angår bevilget asyl, så kan man jo gange antallet med to eller tre ved familiesam­menføring. Tallet kommer så op på ca. det antal, vi modtog i 2015, med alt hvad det indebærer af overførsel­sindkomste­r, boliger og hvad deraf følger.

Hvor længe kan vi som land blive ved med at modtage en dødvægt af mennesker, som for en stor dels vedkommend­e aldrig ønsker at deltage og bidrage til fællesskab­et, men kun modtage?

Situatione­n i Afrika/Mellemøste­n er som en tikkende bombe, hvor vi har pantsat vores handlefrih­ed hos despoten Erdogan, der hver dag kan åbne sluserne mod Europa, hvis han ikke får det, som han vil have. Danmarks indsats for at bremse tilstrømni­ngen har nærmest været symbolsk. Vi lukrerer på, at andre lande værner mere om deres land/grænser, end vi gør.

Derfor er udenrigsmi­nisterens handlemåde helt ubegribeli­g. Det er faktisk Danmarks fremtid, det gælder, men det skal måske skrottes på globaliser­ingens alter. Arne Lago von Kappelgaar­d

Bjergbyvej 25, Herlev

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark