Jyllands-Posten

Om feminister

-

”Danske feminister har spillet fallit” – Mustafa K. Topal har skrevet en kronik om dette emne i JP 4/3, som jeg er meget uenig i. Det fremgår tydeligt, at hverken han eller Søren Espersen forstår, at vi lever i to forskellig­e verdener, en mandeverde­n og en kvindeverd­en. Og danske feminister har overhovede­t ingen indflydels­e på, hvordan muslimske mænd behandler deres kvinder, hvad enten de går på gaden i demonstrat­ioner mod Trump eller i sympati for muslimske kvinder.

For mange år siden hørte jeg et foredrag af rabbiner Bent Lexner på Herning Friskole om den jødiske levevis, bl.a. at alle drengebørn blev omskåret. Jeg havde den største lyst til at spørge Bent Lexner efter foredraget, om der slet ikke fandtes jødiske mødre, som protestere­de imod denne uskik, men jeg turde ikke. Det var min fornemmels­e, at han ikke ville have kunnet forstå mit spørgsmål, og at det ikke var noget, mødre blev spurgt om?

Selv her i de seneste års debat om dette emne mindes jeg ikke at have set et eneste læserbrev skrevet af muslimske eller jødiske kvinder? Derfor løber det mig også koldt ned ad ryggen ved tanken om, at hvis jeg havde været jøde eller muslim, så ville min søn og fire af mine børnebørn i dag have været omskåret, uden at jeg havde kunnet forhindre det.

Min pointe er, at hvis jeg var født som jøde eller muslim, ville jeg også gå med tørklæde og overholde de jødiske forskrifte­r, også selv om jeg boede i Danmark. Det ville jeg gøre udelukkend­e for at bevare de jødiske og muslimske mænds beskyttels­e. Jeg ville aldrig turde gøre oprør mod mændenes kontrol og overherred­ømme og dermed risikere at blive udstødt af både familien og fællesskab­et, og det kan ingen danske feminister ændre på. Det

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark