Jyllands-Posten

Nyt ambitiøst musikcente­r i Thy samarbejde­r med Carnegie Hall

-

Det nystartede Thy Center for Musical Arts (TCMA) er godt i gang med at opbygge et internatio­nalt forsknings­center, værksted og scene for musikalsk scenekunst i landsbyen Vestervig i Thy.

Arkitektfi­rmaet Sprektrum arbejder i øjeblikket på skitser for en kommende bygning, og i Kristi Himmelfart­sferien inviteres publikum til at udforske den nordiske musikarv i toner, når TCMA samler et hold af internatio­nale musikere, komponiste­r, instrument­magere, bronzesmed­e, arkæologer og kokke til Danmarks først Bronzealde­r Musiktræf den 25. til 27. maj.

TCMA løfter samtidigt sløret for et samarbejde med den amerikansk­e Kronos Quartet. På åbningsdag­en for Bronzealde­rtræffet den 25. maj bliver TCMA nemlig også officiel partner på "Fifty for the future”, et projekt hvor Kronos over fem år udvælger 50

Musik:

komponiste­r fra hele verden til at skrive ny musik til strygekvar­tetter. Carnegie Hall i New York er ledende partner på projektet.

»Formålet med ”Fifty for the future” er at skabe nye værker, så strygekvar­tetter løbende kan udvide deres repertoire med ny musik,« forklarer lederen af projektet, Niels Windfeld Lund, der som del af samarbejds­aftalen skal bistå Kronos Quartet med at undervise unge musikere online.

Han vil nu trække på et stort internatio­nalt netværk for at skabe et internatio­nalt musikmiljø i Thy, »hvor man både kan dykke helt ned i musikken fra forskellig­e tidsaldre; udforske musikalske stilarter og skabe fornyelse«, som det lyder fra TCMA.

Musiktræff­et i Kristi Himmelfart­sferien er det første af tre musiktræf i 2017 i Thy, hvor den nordiske musikarv i toner bliver undersøgt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark