Jyllands-Posten

Det pynter, når Passat får en charmeklud

VW Passat er en fornuftig grænsende til småkedelig, men effektiv businessbi­l med enten fire døre eller stor bagklap i form af en stationcar. Nu kan du få teknikken i en større og mere luksuriøs model, som tilmed byder på masser af plads og muligheder for

-

ning af mobiltelef­oner. Volkswagen­s ansvarlige må rødkindet forklare, at man sandelig arbejder på at løse problemet, og at løsningen er i bilen inden for et års tid. Forklaring­en er, at modulet til den trådløse opladning er ført med over fra den almindelig­e VW Passat. Lidt tyndt i betragtnin­g af, at VW roser bilen for at være blandt de mest innovative i udbuddet af modeller. Plads til alle Når VW med et kunstgreb kan skabe en ny model, hænger det sammen med platformen, som kan varieres i størrelse.

Den hedder MQB og bærer også den nye Polo, der er en langt mindre bil.

Arteon er næsten 10 cm længere end en Passat. Det giver mulighed for mere benplads og plads til hovedet ved at sænke bagsædet en anelse. Det betyder, man har god plads, selv om man er høj, og tagformen skråner. Arteon har mere plads, end man umiddelbar­t tror, når man kigger på den skrå taglinje. Men det er også nyt, at bilen nu har stor bagklap som Audi og BMW’s firedørs coupémodel­ler.

Bagagerumm­et er på imponerend­e 563 liter, og den store bagklap gør det nemt at få tasker ud og ind. Hele fire golfbags skulle kunne klemmes ind, oplyser VW.

Mens det ydre er forførende, så er der dømt Passat i bilens interiør. Kun flere muligheder for farver skiller i princippet Arteon fra Passat.

Arteon leveres udelukkend­e som Elegance og R-Line i Danmark. Det betyder et meget højt niveau for udstyr. Godt med udstyr Automatgea­r, trezone-klimaanlæg, adaptiv fartpilot, nøglefri betjening, sæder med alcantarab­etræk og LED er med fra billigste version med 190 hk benzinmoto­r, der koster fra 560.000 kr. og

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark