Jyllands-Posten

Hyundai i30 angriber fra flere fronter

Den nye Hyundai udvider i30-familien med en hidsig N-model, som yder 250-275 hk, samt en femdørs fastback med stor bagklap. Inde i N-modellen er der sportsstem­ning med dybe sæder, ekstra gribevenli­gt rat og aluminiums­pedaler. Den femdørs i30 fastback er 1

-

Der er fart på hos Hyundai, hvor den nye i30-modelrække knopskyder. Det sker ikke alene med en ny hidsig N-model i GTI-klassen, men også en fastback, som er et elegant alternativ til den almindelig­e hatchback. Begge modeller skal være med til at løfte imaget for mærket. Således er i30N den første model fra Hyundais N-motorsport­safdeling, der svarer til bl.a. Opels OPC, mens fabrikken kalder i30 fastback for ”Hyundais første premiummod­el i mellemklas­sen”. Den ligner med sin coupémæssi­ge afrunding en slags mellemklas­sependant til VW Arteon, der dog ligger en klasse højere og har fire døre. Det fremgår dog ikke, hvad der, bortset fra designet, skulle gøre modellen mere premium. Grundigt forarbejde I30 N bestykkes med en 2,0 liters turbomotor på 250 hk og kommer ydermere i en performanc­eversion på 275 hk. Den er designet med Kia- og Hyundai-koncernens hofdesignc­hef, Peter Schreyer, i spidsen, mens udviklinge­n af køreegensk­aberne er styret af tyske Albert Bierman, der har en fortid hos BMW’s M-afdeling, og som er chef for Hyundais Test and High Performanc­e Developmen­t. Testkørsle­r og udvikling er foregået på Nürburgrin­g-racerbanen i Tyskland.

I30 N-modellen klarer 0-100 km/t. fra 6,2- 6,5 sek. alt efter motor og har en topfart 250 km/t., mens udstyret bl.a. omfatter elektronis­k justerbar undervogn, fem køreindsti­llinger og mulighed for dobbeltrør­sudstødnin­g samt selvfølgel­ig hele pakken af sportstrim, inklusive fælge på 18 eller 19 tommer. Den lander herhjemme i starten af 2018 og følges af fastback-modellen. Skarpere linjer Den nye fastback er med sine 4,46 meter 11,5 cm længere end den femdørs model. Den er samtidig sænket en smule og har fået et karrosseri, der er mere vridningss­tabilt, hvilket skulle give en mere sporty køreopleve­lse. Den får skarpere linjer og en mere aggressiv front end den almindelig­e i30’er, mens bagagerumm­et med 450 liter er rimeligt. Motorprogr­ammet omfatter to 1,6 liters dieselmoto­rer på 110 hk og 136 hk samt en 1,0 T-GDI på 120 hk og en 1,4 T-GDI på 140 hk. Her kan syv trins automatgea­rkasse med dobbeltkob­ling bygges på. Standardud­styret i fastbacken er pænt med bl.a. automatisk nødbremse, træthedsre­gistrering, automatisk op- og nedblændin­g af fjernlys samt vognbaneas­sistent.

I30-programmet, der er fornyet i år, omfatter ud over hatchbacke­n også en stationcar. Danske priser eller udstyr kendes endnu ikke.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark