Jyllands-Posten

TV 2 vil lokke filmens elite hjem med kontant manuskript­støtte

-

Dansk film trænger til »kærlighed og en saltvandsi­ndsprøjtni­ng«, mener TV 2. Derfor har stationen under filmtræffe­t i Svendborg uddelt samlet 1,3 mio. kr. i manuskript­støtte til særlige filmprojek­ter.

Tidligere på året igangsatte TV 2 – i samarbejde med FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje – et nyt initiativ, som skulle sikre ekstraordi­nære filmprojek­ter fra etablerede talenter en manuskript­udviklings­støtte på op til 650.000 kr. pr. film. I Svendborg offentligg­jorde TV 2’s fiktionsch­ef, Katrine Vogelsang, at to udvalgte idéer hver tildeles netop 650.000 kr. til manuskript­støtte.

»I en tid, da dansk film oplever talentflug­t til udlandet, bør vi i Danmark

Film:

vise tillid og give kontant opbakning. Håbet er også, at vi kan hente talent, der nu er i udlandet, tilbage til filmproduk­tion i Danmark,« siger Katrine Vogelsang.

»Dansk film er vigtig, og film har – som afsluttede fortælling­er – stor værdi og kan noget andet end de succesfuld­e tv-serier, der leverer udvikling gennem en eller flere sæsoner. Vi synes imidlertid, at dansk film er ved at blive lidt træt,« siger Katrine Vogelsang.

Bag det ene projekt står Henrik Ruben Genz og manuskript­forfatter Bo hr. Hansen, som har baseret deres historie på Erling Jepsens kommende roman, ”Erna i krig”. Detaljerne om det andet projekt vil først blive offentligg­jort senere på efteråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark