Jyllands-Posten

Michael Hardinger udgiver nye – men gamle – Shu-bi-dua-sange

-

Fire tidligere medlemmer af Shu-bi-dua, herunder guitariste­n Michael Hardinger, binder en sløjfe om tiden med det folkekære band. Under navnet Michael Hardinger Band har de opstøvet gamle Shu-bi-dua-sange skrevet gennem tre årtier og pustet nyt liv i dem på albummet ”Sym-Fo-19”, der udkommer på cd den 3. november og på lp i december.

Blandt demoer i flyttekass­er og kassettebå­nd i bilen har Michael Hardinger fundet gamle numre, der er skrevet til Shu-bidua op gennem 1970’erne, 1980’erne og 1990’erne, men aldrig er indspillet. Guitariste­n står bag de fleste af de nye numre, mens Kim Daugaard og Jørgen Thorup, også fra Shu-bi-dua, har sat deres aftryk på et par af numrene.

»Shu-bi-dua var min arbejdspla­ds i 25 år, og selvom vi ”kun” fik ind-

Album:

spillet omkring 200 sange, blev der skrevet dobbelt så mange. Da jeg fandt en kasse med gamle demoer, besluttede jeg at binde en sløjfe om en fantastisk periode i mit liv med denne hyldest til Shu-bi-duas musik og tekstunive­rs. Sammen med mit band har jeg udvalgt en samling numre, som vi synes er sjove nok til en 19. og sidste plade med Shub-materiale,« fortæller Michael Hardinger i en pressemedd­elelse.

MichaelHar­dinger Band tager på landsturné, hvor der også bliver rig mulighed for at skråle med på kendte Shu-bi-dua-numre som ”Sexchikane”, ”Fed Rock” og ”Hvalen Hvalborg”.

”Sym-Fo-19” bliver solgt i Søstrene Grene-butikker landet over, hvor bandet også giver gratis koncerter i butikker i København og Aarhus hhv. den 3. og 4. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark