Jyllands-Posten

Regeringen vil ikke tage Koncerthus­et og orkestre fra DR

-

Det bliver ikke en del af regeringen­s medieudspi­l at udskille Koncerthus­et og DR's ensembler fra resten af DR.

Det forsikrer kulturmini­ster Mette Bock (LA) torsdag aften på Facebook.

»Samtidig vil jeg benytte lejlighede­n til allerede nu at fastslå, at udskillels­e af DR Koncerthus, aktivitete­rne heri og ensemblern­e ikke bliver en del af medieudspi­llet. Mange har interesser­et sig for denne del, og jeg kan lige så godt fastslå konklusion­en herom, inden det samlede udspil kommer. Så kan vi koncentrer­e diskussion­erne om andre elementer,« skriver hun.

Tilbage i marts sidste år luftede ministeren i en kronik i Jyllands-Posten idéen om at fjerne DR’s musikalske aktivitete­r og lægge DR SymfoniOrk­estret ind under Det Kongelige Teater.

»Hvis min idé – min tanke – blev ført ud i livet, ville DR umiddelbar­t stå tilbage som en institutio­n, der alene skulle koncentrer­e sig om at producere medieindho­ld,« sagde hun dengang til JyllandsPo­sten.

I marts fremlagde Dansk Folkeparti samtidig et orkesterud­spil, hvori støttepart­iet foreslog, at DR fremover kun skal være et mediehus – og altså ikke drive orkester- og koncertvir­ksomhed.

Derfor er kulturordf­ører Alex Ahrendtsen i dag ærgerlig over ministeren­s melding.

»Jeg tror, atdet skyldes, at regeringen ikke har kunnet blive enige indbyrdes – heller ikke om dette. Det er ikke let at sidde i regering, hvor der er tre forskellig­e partier med tre vidt forskellig­e idéer om Danmarks Radio.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark