Jyllands-Posten

Lasse Svan: Vi har flere våben end sidste år

-

Der er grund til dansk optimisme før håndbold-EM, for det danske landshold er bedre nu end ved VM for et år siden. Sådan lyder det fra fløjspille­ren Lasse Svan få dage før EM-premieren mod Ungarn lørdag aften.

»Vi har nogle værktøjer, som vi ikke havde sidste år. Der er ikke tvivl om, hvad vi skal gøre, og overordnet set har vi løsninger til det meste,« siger Flensburg-spilleren.

Golden League-turneringe­n i Frankrig i sidste uge viste, at Danmark kan nå et meget højt niveau, som holdet demonstrer­ede i den fremragend­e kamp mod værtsnatio­nen. Det forudgåend­e nederlag til Norge viste dog også, at OLguldvind­erne fortsat ikke kan tillade sig at skrue ret mange procent ned for indsatsen.

»Vi er bedre end sidste år, når vi gør de ting, vi skal. Mod Norge så vi til gengæld, at når vi ikke får tempo i spillet, så fungerer det heller ikke. Det skal vi være bevidste om,« siger Lasse Svan.

Mikkel Hansen fornemmer også, at holdet er på vej i den rigtige retning under Nikolaj Jacobsens ledelse.

»Han forventer mange ting af os og holder os også op på det. Når vi ikke leverer på det niveau, som vi skal, så får vi det også at vide. Omvendt er han også dygtig til at rose folk, når de gør et godt stykke arbejde. Det ser rigtig fornuftigt ud,« siger Mikkel Hansen.

Danmark er rejst til EM i Kroatien med målsætning om en plads i semifinale­n, hvilket ikke er lykkedes er de seneste tre EM- eller VM-slutrunder. Ind imellem viste holdet dog styrken med den historiske OL-triumf i Rio.

/ritzau/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark