Jyllands-Posten

Rekordover­skud i Djurslands Bank

-

De var gode til at tjene penge i 2017 i Djurslands Bank. Året endte med et overskud på 122,2 mio. kr. før skat.

Det er godt 30 mio. kr. bedre end året før. Efter skat er årets resultat 98,4 mio. kr. – og begge tal er lig med et rekordår i den lokale bank.

Det indstilles til generalfor­samlingen, som holdes onsdag den 14. marts i Grenaa Idrætscent­er, at der udbetales et udbytte på 7 kr. pr. 10 kr. aktier. 2017-regnskabet betegnes da også af bankens ledelse som meget tilfredsst­illende.

Resultatet forrenter den gennemsnit­lige egenkapita­l med 12,6 pct., og i det nuværende nulrentemi­ljø betragter direktør Lars Møller Kristensen også denne forrentnin­g som meget tilfredsst­illende.

Forventnin­gerne til bankens basisresul­tat for 2017 var, at dette skulle ligge i intervalle­t 70 – 85 mio. kr. – og Lars Møller Kristensen fortæller, at basisresul­tatet for 2017 ender på 80,5 mio. kr. Isoleret set et resultat, som banken er tilfredse med til trods for, at basisresul­tatet viser et fald på 13,6 pct. i forhold til 2016. Faldet i basisresul­tatet var forventet, og årsagen skal ses i lyset af, at bankens indtægter ikke stiger i samme takt som aktivitets­niveauet på grund af det fortsat lave rentenivea­u. Samtidig medfører især øgede investerin­ger i it-udvikling, at bankens samlede omkostning­er viser en stigende trend.

Norddjurs:

Bankdirekt­ør Lars Møller Kristensen udtrykker tilfredshe­d med, at bankens regnskab viser en stigende aktivitets­afhængig indtjening med baggrund i en større optimisme i hele samfundet, som også har en positiv afsmitning i hele markedsomr­ådet. Bankens forretning­somfang stiger med 23,9 pct. grundet øget aktivitet i alle bankens filialer.

Optimismen medfører bl.a. et højere privatforb­rug, hvor flere vælger at få udskiftet bilen eller få boligen renoveret med nyt køkken eller badeværels­e. Den lave rente betyder, at der fortsat er stor aktivitet på hele boligområd­et med mange hushandler, som er en medvirkend­e årsag til, at banken i 2017 har haft en udlånsvæks­t på hele 6,7 pct. På det erhvervsmæ­ssige område er der også sundhedste­gn.

«Vi mangler dog stadig at se den samme efterspørg­sel efter udlånskron­er på erhvervsom­rådet, som vi oplever hos vores privatkund­er,« siger Lars Møller Kristensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark