Jyllands-Posten

BBC »kom til« at flytte kendt alpeformat­ion til Himalaya

-

Tro kan flytte bjerge, lyder et gammelt ordsprog, men det kan den britiske tv-station BBC åbenbart også.

I februar viste BBC første afsnit af dokumentar­serien ”Earth's Natural Wonders”, ”Jorden Naturvidun­dere” – og her var der sket en grel fejl. Det skriver avisen The Times.

I programmet var der bl.a. fokus på nepalesisk­e yakhyrder. Men da yakhyrdern­e driver deres okser gennem Himalayas bjergrige landskab, mødte der seerne et noget uventet syn i baggrunden.

Her så man landemærke­t Tre Cime Di Lavaredo, en klippeform­ation, som er blandt de mest kendte formatione­r i de italienske Dolomitter, som ligger i den sydlige del af Alperne, over 6.000 kilometer fra Nepal.

En vaks seer spottede fejlen, og BBC fik efterfølge­nde klippet alpeformat­ionen ud af den

Tv:

version, som er tilgængeli­g på tv-stationens streamingt­jeneste.

Til The Times fortæller BBC, at det var en menneskeli­g fejl, som var skyld i, at alpeformat­ionen dukkede op i Himalaya.

Et bånd af bjergkæden havde fået det forkerte label og var derfor havnet i Himalaya-bunken.

BBC er kendt for at producere nogle af verdens mest anerkendte naturdokum­entarer, men det er ikke første gang, at der er dukker sager om ukorrekte informatio­ner op.

Tidligere på ugen indrømmede tv-stationen således, at en scene fra serien ”Human Planet” omhandlend­e Korawaista­mmen i Papua Ny Guinea var upræcis.

Klippet viste medlemmer af stammen bygge et hus i trætoppene i junglen, men stammen havde ingen intentione­r om at bo i en sådan hytte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark