Jyllands-Posten

Ny Tolkien-bog udkommer

-

Der er "nyt" på vej fra JRR Tolkien, manden der har beriget verden med eventyret om ringen og talrige andre fantastisk­e fortælling­er.

Tolkien tog hul på at skrive historien, der nu skal udgives i bogform, i 1917, mens han var indlagt på et hospital i Nordfrankr­ig som følge af sin indsats under Første Verdenskri­g.

Selv døde han i 1973, men hans søn, 93-årige Christophe­r Tolkien, har påtaget sig den opgave at færdigredi­gere bogen og få den ud på markedet, skriver The Guardian.

Det kan komme som en overraskel­se, eftersom den yngre Tolkien i forbindels­e med udgivelsen af et andet nyt, gammelt Tolkien-værk

Litteratur:

– "Beren og Lúthien" – i maj 2017 indikerede, at det formentlig ville blive den sidste bog fra hans hånd. Men nu kan fans af universet alligevel se frem til at læse "The Fall of Gondolin" ("Gondolins Fald", red.), som bliver illustrere­t af den prisvinden­de illustrato­r Alan Lee, der er berømt for sit arbejde med "Hobitten" og "Ringenes Herre".

Det er forlaget HarperColl­ins, der ifølge The Guardian har løftet sløret for nyheden om bogen, som ventes at udkomme i august. Handlingen, der skal udspille sig over 304 sider, drejer sig om den onde Morgoth, der vil finde og ødelægge den smukke og mystiske elverby Gondolin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark