Jyllands-Posten

Syv af otte er fængslet efter stor jysk narkoaktio­n

-

Syv mænd blev torsdag varetægtsf­ængslet ved et grundlovsf­orhør i Retten i Aarhus. Sammen med en ottende mand blev de fremstille­t og sigtet i en stor narkosag. Syv blev fængslet i fire uger, mens den sidste blev løsladt. Det oplyser Østjylland­s Politi. De otte mænd blev alle anholdt efter en større, narkorelat­eret politiakti­on onsdag. Sagen er en del af en endnu større efterforsk­ning og aktion mod en stor, internatio­nal narkoorgan­isation. Tre andre blev foruden de otte fremstille­de også anholdt onsdag, men dem har anklagemyn­digheden ikke krævet fængslet. Anklageren tog torsdag forbehold for at kære løsladelse­n af den ottende mand.

Anklagemyn­digheden anmodede om lukkede i døre i torsdagens grundlovsf­orhør, og derfor er det småt med oplysninge­r fra politiet. På grund af de mange fængslede og sagens kompleksit­et er det uklart, hvordan de otte anholdte forholdt sig til sigtelsern­e ved grundlovsf­orhøret, oplyser politiet.

Onsdag fortalte Østjylland­s Politi dog, at der var gennemført en større aktion mod omfattende handel med hash. Aktionen var rettet mod bandemiljø­et i Aarhus.

»I forbindels­e med indsatsen beslaglagd­e politiet to mio. kr. i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil. Der blev desuden fundet 14 kilo hash. Under efterforsk­ningen af narkoorgan­isationen har SEV (Særlig Efterforsk­ning Vest, red.) samarbejde­t med politiet i henholdsvi­s Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien,« skrev politiet onsdag.

Anholdelse­rne onsdag er en fortsættel­se af en længerevar­ende efterforsk­ning og del af et større sagskomple­ks.

»Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor internatio­nal narkoorgan­isation, som har indført store mængder narkotika til Danmark,« skrev Politiinsp­ektør Brian Olsen onsdag.

Narko:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark