Jyllands-Posten

Giv ørrederne en hjælpende hånd

-

Favrskov Kommune og Hadsten Lystfisker­iforening markerer World Fish Migration Day lørdag den 21. april 2018 ved at invitere alle, både børn og voksne, til at give ørrederne i Rønbækken bedre levevilkår.

Kommunen og lystfisker­ne har i forening arbejdet med at forbedre forholdene for ørrederne i Rønbækken. I 2016 blev der bl.a. skabt fri passage for fiskene gennem Hinnerup By ved at lave et nyt stryg, som sikrer, at de kan komme frit fra havet og helt op til toppen af Rønbækken. Det betyder, at der for første gang i 40 år er ørreder i den øverste del af Rønbækken.

Men der mangler gydegrus i netop denne del af vandløbet, og derfor lægger frivillige fra Hadsten Lystfisker­iforening nu grus ud og inviterer samtidig alle til at hjælpe lørdag den 21. april.

Formand for Teknik- og

Favrskov:

Miljøudval­get i Favrskov, Anders G. Christense­n (V), glæder sig over de frivillige­s opbakning og indsats for ørrederne i Rønbækken.

»Lystfisker­foreninger­ne fortjener stor anerkendel­se for deres frivillige indsats for at få flere fisk i vandløbene, og World Fish Migration Day er en fin anledning til at hylde dette arbejde samt sætte fokus på at sikre fiskenes livsvigtig­e vandringer mellem havet og de ferske vande. Jeg håber, at mange vil deltage og dermed få indblik i fiskenes verden, siger Anders G. Christense­n.

World Fish Migration Day er en internatio­nal begivenhed, der sætter fokus på fiskenes behov for fri passage, naturlige og varierede forhold.

Programmet ved Rønbækken byder også på elfiskeri med mulighed for at komme helt tæt på ørrederne og smagsprøve­r på røget regnbueørr­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark