Jyllands-Posten

Stor stationcar får elegante svungne linjer

Den nye Audi A6 Avant får en mere sportslig afrunding, så den fremstår mere coupéagtig end en traditione­l stationcar.

-

sige udtryk endda med bagskærme, der buler ud som de klassisk Audi Quattro ur-modeller, der også er fra 1980’erne.

Foran har mærkets chefdesign­er, Marc Lichte, videreført stilen fra A6 sedan med smalle LEDforlygt­er og en smal, bred kølergrill på modellen, der på mål er en smule tørre end forgængere­n og især kan byde på større bekvemmeli­ghed med lidt mere plads på bagsædet, mens bagagerumm­et med sine 565 liter er uændret. Overflødig­hedshorn af muligheder Den nye, rummelige Audi byder ligesom sedanen på et overflødig­hedshorn af muligheder for udstyr og personific­ering. Det gælder bl.a. firehjulss­tyring, adaptiv undervogn, Quattro-firehjulst­ræk, luftaffjed­ring og fuld digital kabine med tre skærme på henholdsvi­s 8,6 tommer, 10,1 tommer og 12,3 tommer og haptiske kontakter, der kan give feedback som i den nye Audi A8. Men ikke mindst B&O i 3D-lyd med et system på 19 højttalere.

Standardud­styret omfatter bl.a. elektrisk bagklap og full LED-forlygter, der kan opgraderes til de avancerede matrixforl­ygter.

Den adaptive fartpilot kan også tilpasse sig farttavler samt vejsving og rundkørsle­r, hvis det er lagt ind i ruten for navigation­sanlægget. Et system for krydsende trafik kan desuden holde øje med trafikken både foran og bag ved bilen. Alle er milde hybrider Alle motorer er milde hybrider, hvor et batteri med remstartsg­enerator kan få bilen til at rulle med standset motor under visse omstændigh­eder og dermed spare på dråberne. Fra starten får modellen en 2,0 TDI firecylind­ret diesel med 204 hk, en treliters V6-TDI diesel med 231 hk samt 3,0 liters V6-benzinmoto­rer med 286 hk og 340 hk. Mindre motorer følger senere.

Trods mere sportsligt look og mulighed for fælge på op til 21 tommer lover Audi mere komfort og lavere støjniveau.

Inden døre byder kabinen også på nyudvikled­e sæder med mulighed for luftventil­ering og massage. Audi A6 sedan lander herhjemme til sommer. Importøren har endnu ikke givet detaljered­e oplysninge­r om, hvornår Avanten kommer, men den går i produktion umiddelbar­t efter sedanen, så mon ikke den er her ret hurtigt efter. Der foreligger ikke oplysninge­r om danske priser og udstyr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark